Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí (krůtí) dort

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 263 kJ /
3 170 kcal
Bílkoviny129,34 g
Tuky104,57 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 2,60 g
Sůl6,39 g
Sacharidy423,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme krájenou cibuli, na ní kostičky osoleného a opepřeného masa. Krok 2: Po chvíli přidáme obě krájené papriky, po krátkém orestování přisypeme rýži a celou směs dobře promícháme. Krok 3: Zalijeme vývarem a pod pokličkou uvaříme. Krok 4: Toto rizoto necháme prochladnout - vsypala jsem ho do velké mísy a rozhrnula - pak do něj vmícháme vejce, rozšlehané ve smetaně a smíchané se sýrem. Krok 5: Všechnu směs urovnáme do vymazané dortové formy, povrch poklademe krájeným rajčetem a dáme na 200°C zapéct. Krok 6: Asi po 30 minutách povrch dortu posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Na talíři můžeme klínek dortu ozdobit zelenou bylinkou (petrželkou).

Zveřejněno 18. 11. 2011

Poznámka autorky cathleen

Dělala jsem z 1,5 dávky, proto mám použitou větší rozpínací formu bez dna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuřecí (krůtí) dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21ov

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuřecí (krůtí) dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/21ov

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Velice krásně připravená dobrota:-K+18:-p:yes:

Tak na tohle jsem dostala okamžitě chuť, velmi pěkné:-p:yes:

aj ja som si dala do oblubenych, fakt to vyzera tak kultivovanejsie, ked je to takto zapecene.

Ivi, vypadá dobře a zase je to něco jiného;-):yes:

Teprve procházím recepty - to vypadá moc chutně ;-):-p:yes:

Mám takéto vecičky rada :-D:yes: Je to dobrý pekne vyzerajúci pokrm ;-)

pěkné a určitě dobré:yes::yes:+11

cathleen: Cathleen, krásný a nápaditý recept, který bude zaručeně dobrý-samé pro nás oblíbené suroviny:-pTobě dávám krásný 10.bod:yes:

Tohle vypadá hodně zajímavě:-p+:yes: drůbeží, sýr, zelenina - všechno máme rádi, uloženo - vyzkouším.

Jirka: jj, nakrájené na kousky, aby se ti pak "dort" dobře porcoval.

cathleen: Takže ty žluté fazolkové lusky tam půjdou:-p

Jirka: Jirko, představ si to jako takové "lepší" (zapečené) rizoto - do rizotka taky dáš to, co vám v něm chutná ;-)
Ten sýr se smetanou ho jen navíc nádherně navoní a ozvláštní:yes:

Mám dotázek, jestli můžu, hodily by se do tohoto žluté fazolky?
Děkuji předem za odpověď:-K

Nadja: :-) myslím, že můžeš fantazírovat podle chuti - já tam původně chtěla dát i žampiony (v receptu nebyly), ale včas jsem si uvědomila, že kus naší rodiny houby nejí...tak nic.

Tématické fráze:
kuřecí dort, dort z kuřecího masa, dort z kuřecích řízků, dort z rizku, kureci dort se sýrem, kuřecí dort recept, dort s kuřecího masa, kuřecí dorty, drubeží dort, recepty kuřecí dort, kureci masovy dort, kuře na dort, recept kuřecí dortu, placky z krájeného kuřecího masa, kuřecí sýrový dort recept, dort z krůtího masa, krutí směs do formy, zapeceny kureci dort, dorty z kuřecích řízků, kureci v dortové formě

Suroviny:
řízky kuřecí, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, cibule, olej, sůl, pepř, rýže, vývar masový, smetana zakysaná, vejce, sýr nastrouhaný, rajče, sýr gran moravia

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu