Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky z bílého máku II Retro

Rohlíčky z máku jsou jemné, voňavé a dokonale křehké cukroví, které potěší nejen svou neobvyklou chutí, ale i elegantním vzhledem. Rohlíčky budou na stole působit svátečním dojmem a potěší všechny kteří chtějí zkusit něco netradičního.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 316 kJ /
2 466 kcal
Bílkoviny40,50 g
Tuky141,50 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy247,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 170 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Na vál prosejeme hladkou mouku a cukr. Přidáme rozdrobený tuk a mletý mák. Spojíme v těsto. Krok 3: Vyválíme váleček, nakrájíme na malé kousky a tvoříme malé rohlíčky. Krok 4: Rychle je dozlatova upečeme v předehřáté troubě. Krok 5: Horké obalujeme ve vanilkovém cukru.

TIP: V čem se obalují rohlíčky - rady a tipy

Zveřejněno 25. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kONx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kONx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dlouhá léta se zde nesměl bílý mák pěstovat, ale dříve to byla běžná plodina. Dnes už se dá koupit, naposledy jsem ho viděla v Globusu. Bílý mák má výraznou oříškovou chuť a pečivo z něj je velmi dobré.

Děkuji.:-K

Výborné rohlíčky :yes: S cestom sa veľmi dobre pracuje, vďaka maku je vláčne, chuťovo super, lepšie ako vanilkové rohlíčky. :yes: Keď zvláčnejú, budú ešte chutnejšie. Dávam bod, škoda, že len jeden ;-)

nádherný retro recept :yes: ... a ja som si myslela, že rohlíčky z bieleho maku už nikto nepečie :-)) :yes: ... mám veľmi podobný recept, len ja dávam aj vajíčko a tuším do tých mojich rohlíčkov ide o trochu menej masla ... ale to je nepodstatné, vaše retro rohlíčky sú určite výborné tiež :yes:

Tématické fráze:
bílý mák, vanilkové rohlíčky z bílého máku, bílý mák použití, řezy z bílého máku, rohlíčky z bílého máku, rohlicky s bilym makem, vanilkové rohlíčky s bílým mákem, pouziti bileho maku, moučníky z bílého máku, retro nugátové řezy recept, vanilkové rohlíčky makem, vanilkové rohlíčky s makem, vanilkové rohlíčky z máku, mák bílý, rohlíčky s bílým mákem, rohlicky z bilim makem, bílý mák použití recepty, rohlíčky z bílého máku retro ii, bily mak napln, bílý mák recept

Suroviny:
mák bíly, mouka hladká, tuk, cukr, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu