Náplň do laskonek
Pokud máte rádi laskonky, prozradíme vám recept na nadýchaný bílkovo-máslový krém s mletými ořechy a vaše sváteční laskonky budou lehounké jako peříčko. Trik spočívá ve šlehání bílků nad párou, čímž zajistíme jejich trvanlivost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 178 kJ / 1 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,58 g |
| Tuky | 94,89 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 83,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 11. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náplň do laskonek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYPy
Moje poznámka
Náplň do laskonek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYPy
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 14 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 6 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 9 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 9 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 10 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 10 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 11 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 11 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 12 hodinami
Tématické fráze:
krem do laskonek,
laskonky recept,
krém na laskonky,
oříškový krém do laskonek,
laskonky krém,
laskonky s krémem,
laskonky náplň,
recept na krem do laskonek,
krém do laskonky recept,
klasicky krem do laskonek,
krém do laskonek recept,
krém na laskonky recept,
laskonky ořechové,
orechove laskonky,
náplň na laskonky,
máslový krém do laskonek,
krém na laskonky s oříšky,
krém laskonky,
laskonky ořechove recept,
nejlepší krém do laskonek
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
ořechy vlašské,
bílek,
cukr vanilkový
Komentáře (39)
děkuji, zítra tedy vyzkouším takhle
Tolik k receptu, na nějž odkazuje p. casino. Jedla jsem ale i laskonku s běžným nastavovaným krémem, do kterého byly přidány nastrouhané opražené lískové oříšky místo griliáše. Je to jednodušší a také dobré.
Když dovolíte - zde na Top od pí janky3
https://www.toprecepty.cz/recept/52045-krem-do-las...
Vlastně nejdřív vyšlehám máslo s kaší a až pak zašlehám griliáš.
No v současnosti je běžné, že cca každá druhá prodávaná laskonka je bez jakékoli jádrové vložky v krému, tak bych se držel receptu a s oříšky (ořechy, kokosem) to nepřeháněl
Tak jsem se parádně "sekl"
Omlouvám se
Šedivá je teorie, ... ... ...
Zatímco skořápky (makronky) s "mým" krémem byly po šesti hodinách zralé ke konzumaci, tak skořápky (makronky) s vaším krémem byly pořád tvrdé jako kokosy
Omlouvám se
To srovnání šlehané hmoty na laskonky s listovým těstem na trubičky je poněkud nešťastné…
***
Laskonky jsem nedělal už pár let…
Na víkend ale chystám dvě přepravky makronek (těsto na korpusy je takřka stejné jako na laskonky) tak náplň podle tohoto rcp vyzkouším. Zatímco korpusy laskonek mají vydržet křupavé 3 dny (ve styku s krémem jen trošku povolí), tak makronky naopak mají po naplnění krémem a rozležení (trvá to podle druhu krému cca 6 hodin) shora zůstat křupavé, ale uvnitř musí změknout, aby se rozplynuly na jazyku. Pokud se krém bude chovat jak předpokládám, tak jím nemůžu (teoreticky) nic pokazit.
Určitě podám raport
mischie: Eva:
Aneta : má pravdu
S tímto krémem to ani jinak dopadnout nemůže, paseku tu dělají použité bílky. To může fungovat řádově hodiny, ale prodávané laskonky mají trvanlivost 3 dny a to proto, že krém obsahuje minimum vody.
V domácích podmínkách je nejjednodušší vyšlehat máslo s cukrem (kdo má, použije fondán) a přidat jádrovou složku, příp. kakao, kávu, karamel.
*
Zdali jsou zde ještě pamětníci krému s griliášem? To bylo maso, že!
dát do krému uvařený žloutek...někde jsem četla krém s uvařeným žloutkem.Jakože se uvaří vajíčko na tvrdo a žloutek se použije do krému. Mohlo by to [email protected]