Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 991 kJ / 1 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,26 g |
Tuky | 81,92 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 27,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeler očistíme, pokrájame na "sirky" a varíme cca 2 minúty v slanej vode, scedíme.
Krok 2: Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme, pokrájame, zopár kolečiek si necháme na ozdobu.
Krok 3: Uhorky na drobno pokrájame.
Krok 4: V kyslej smotane rozmiešame soľ, korenie, horčicu, citrón - premiešame s ostatnými pokrájanými surovinami.
Krok 5: Necháme v chlade dobre uležať.
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerovo - vaječný salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/210M
Moje poznámka
Celerovo - vaječný salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/210M
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 10 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 9 minutami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 13 minutami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 1 hodinou
Nadýchaný perník
ferda30 před 2 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
vaječný salát,
majonézky,
vajíčkový salát s celerem,
majonézky vaření,
celerové recepty,
celerovo petrželovy salat,
celerovo,mrkvovo petrželový salát,
vajickova celerova salat,
celerovo-vaječný salát
Suroviny:
celer,
vejce,
okurky sterilované,
smetana zakysaná,
pepř bílý,
hořčice,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (24)
hezké foto
Biele korenie = bílý pepř, dopíšem do receptu.
Obyčajne tiež mixujem do šalátov majonézu a smotanu, dnes som robila takto, pretože sa doma majonéza nenachádzala. V podstate je to jedno, hlavne, že nám chutí. Veľa ľudí má voči zeleru, hlavne varenému, averziu. Ja ho prevarím iba chvíľu, aby nebol "blemcavý". Mäsožravcovi som robila podobne, značný podiel tvorilo varené slepačie mäso z polievky.