Hrášková polévka (krém) s krutony
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle tohoto receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je polévka lahodná a hebká, doplnit ji můžete křupavými krutonky dle vlastní chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 373 kJ / 1 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,58 g |
| Tuky | 122,37 g |
| Vláknina | 28,70 g |
| Cholesterol | 363 mg |
| Sodík | 756 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 112,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu.
Krok 2: Do vařícího vývaru vysypeme hrášek, provaříme 10 minut.
Krok 3: Zatímco se hrášek vaří, nakrájíme toustový chléb na kostičky a pomalu opečeme krutony z toastového chleba na druhé polovině másla.
Krok 4: Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a přelijeme přes hustý cedník.
Krok 5: Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.
Zveřejněno 3. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrášková polévka (krém) s krutony
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jODv
Moje poznámka
Hrášková polévka (krém) s krutony
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jODv
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 1 hodinou
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 4 hodinami
Tématické fráze:
hrášková krémová polévka,
hrachová polévka krémová,
krémová hrachová polévka,
hrášková polévka od pohlreicha,
krémová hrachová polévka od pohlreicha,
kremova hrachová polévka recept,
krémová hrášková polévka,
hrášková polévka krémová,
krutony do polévky,
krémová hrášková polévka recept,
hrášková polévka s krutony,
hrachová krémová polévka,
polévka z čerstvého hrášku,
polévka z hrášku,
hrášková polévka ze zeleného hrášku,
krémová hrachová polévka od polreicha,
polevka ze zmrazeneho hrasku,
hrachova polevka ze zmrazeneho hrasku,
zelený hrášek recepty,
polévka hrášková
Suroviny:
hrášek mražený,
vývar kuřecí,
cibule,
máslo,
smetana na vaření,
ořech muškátový,
chléb toustový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (25)
Multum nocet - zkuste ocet
Já říkám, Multum nocet, a nepoužívám ho často, ale není v něm nic škodlivé lidskému organizmu, tak proč ne!
Pro lomačku - samozřejmě,že je na každém,jak se k receptu postaví,ale jestli můžu radit,tak pokud se nechceš jen najíst ,ale vychutnat si hebkost této polévky,tak přeceď.Je to pak vážně o level výš.