Suroviny
Porce: 2-3, podle velikosti jazyků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 376 kJ / 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,32 g |
| Tuky | 22,15 g |
| Vláknina | 13,62 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 354 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 24,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli, česnek a žampiony očistíme, žampiony nakrájíme i s nožkama na silné plátky, jednu cibuli a česnek nadrobno.
Krok 2: Druhou cibuli, opláchnuté jazyky, masox a všechno koření (nejlépe ve vajíčku na louhování sypkého čaje) dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a pod pokličkou na mírném plameni vaříme do poloměkka jazyků.
Krok 3: Pak jazyky vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na plátky 2 cm silné.
Krok 4: Do zapékací nádoby dáme cibuli, česnek, žampiony, přidáme nakrájené jazyky, olej, kmín, zakápneme sojovou omáčkou a podlijeme 1 dl vývaru.
Krok 5: Přiklopíme víkem a v rozehřáté troubě na plný výkon pečeme 30 minut.
Krok 6: 10 minut před dopečením odstraníme víko, přidáme máslo a dopečeme.
Podáváme s rýží, hodí se i šťouchané brambory.
Podáváme s rýží, hodí se i šťouchané brambory.
Zveřejněno 4. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený vepřový jazyk na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M54G
Moje poznámka
Pečený vepřový jazyk na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M54G
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 4 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 5 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 5 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 1 hodinou
Vajíčka z trouby
Sahula před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 2 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 2 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 3 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 4 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 5 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřový jazyk,
pečený hovězí jazyk,
veprovy jazyk recept,
pečený vepřový ořech,
vepřový jazyk recepty,
vepřové jazyky recepty,
hovězí jazyk pečený,
vepřové na žampionech s rýží,
hovězí jazyk na žampionech,
hovězí jazyk,
recepty vepřové jazyky,
recept na vepřový jazyk,
recept vepřový jazyk,
vepřový jazyk na houbách,
hovězí jazyk s rýží,
veprovy jazyk v papiňáku,
vepřovi jazik,
pčený vepřový ořech,
pečenývepřový jazyk,
vepřový jazyk v troubě
Suroviny:
jazyk vepřový,
masox,
olej,
omáčka sojová indonesia,
cibule,
česnek,
žampióny,
kmín celý,
máslo,
koření nové koření,
pepř celý
Komentáře (30)
Jazyky prakticky nelze převařit, ale stačí je vařit do chvíle kdy po nabodnutí na vidlici samy sklouznou
Jazyky se loupou od kořene ke špičce
V rcp není zmíněno podjazyčí...
casino:na těchto webovkách jsem patriot a upřednostňuji odkazy na zdejší recepty
Simuš,teda tak dlouhou dobu jsem jazyky v obyčejném hrnci nikdy nevařila.Většinou těch cca 50 minut a když ještě připočtu 30minut pečení v troubě,tak byly krásně měkké.Asi to museli být starší čuníci
Jani R.ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost
hezké papu