Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový guláš

Pokud jste měli při sběru štěstí, připravte si z nich skvělý houbový guláš se zeleninou a zakysanou smetanou. Pokud si chcete opravdu pochutnat, připravte k němu domácí houskový knedlík z domácí pekárny.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 461 kJ /
349 kcal
Bílkoviny18,95 g
Tuky2,06 g
Vláknina41,26 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby nakrájíme na větší kousky a necháme osolené dusit ve vlastní šťávě asi 10 minut. Krok 2: Do druhého kastrolu nalijeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme a přidáme lžíci sladké papriky, kterou lehce zasmahneme. Krok 3: Přidáme podušené houby, nakrájenou papriku a rajče, rozdrobený houbový bujon, osolíme a podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka asi 10 minut. Krok 4: V zakysané smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a dobře vmícháme do guláše. Necháme provařit ještě alespoň 15 minut.

TIP: Oblíbené recepty z hub

Zveřejněno 1. 7. 2009

Poznámka autorky aja.g

Výborný je s houskovým knedlíkem z domácí pekárny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOoj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOoj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lenka: díky Leni, jsem moc ráda, že chutnal :-8

Vynikající. :-p:-p:-p

Tak to jdu vyskoušet, vypadá velice dobře. Díky.:yes::-)

:-p slintám:-)). Recept ukládám do oblíbených a když budou houbičky, tak vyzkouším. Do houbových pokrmů přidávám i houbové koření = zvýrazní houbovou chuť. Za výborný recept a krásné fotečky bodík.:yes:

:-díky

Dneska jsem si na něm moc pošmákl :-p

Tématické fráze:
houbovy gulas, houbový guláš - recept, houbový guláš recept, recept na houbovy gulas, houbový guláš top recepty, houboví guláš, houbovej gulas, recepty z hub, vyborny houbovy gulas, recept houbový guláš, gulás s houbami, recepty houbový guláš, houbová guláš, hobovy gulas, guláš houbový, houbovým gulas, houbovýguláš, houbový, houbovy gulas videorecept, houbové guláš

Suroviny:
houba hřib, cibule, olej, paprika, rajče, paprika sušená sladká, sůl, bujón houbový, voda, smetana zakysaná, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu