Křupavé bramboráky
Dozlatova usmažené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé bramboráky. Česká klasika z několika málo surovin patří k levným, lidovým pokrmům. Když místo mouky použijete na zahuštění strouhanku, budou ještě křupavější.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 027 kJ / 484 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,36 g |
| Tuky | 15,47 g |
| Vláknina | 7,70 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 220 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 58,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborám.
Krok 2: Přidáme vejce, sůl, majoránku a kmín podle chuti. Vše důkladně promícháme.
Krok 3: Těsto podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby se z něj na pánvi daly snadno tvarovat placky. Nemělo by být ani příliš tekuté, ani husté.
Krok 4: V hluboké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Pomocí lžíce vkládáme do oleje hromádky těsta a roztáhneme je na placičku. Bramboráky smažíme dozlatova z obou stran.
Krok 5: Usmažené placky necháme před podáváním osušit na papírovém ubrousku.
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Moje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 15 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 19 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 4 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 8 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 9 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 9 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 10 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 10 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 11 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělají bramboráky,
domácí bramboráky,
domácí bramboráky recept,
domaci bramborak,
bramboráky bez mouky,
křupavé bramboráčky,
bramboráky,
bramborak recept,
recept na bramborak,
dobré bramboráky,
dobrý bramborák,
bramboráky se strouhankou,
bramborak,
bramborák se strouhankou,
bramborák bez mouky,
zdravé bramboráky,
jak udelat bramboraky,
bramboráky recept,
jak udělat bramborak,
recepty na bramboráky
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
česnek,
majoránka,
kmín celý,
strouhanka,
olej
Komentáře (73)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.
děkuji !!!
Smažil jsem na domácím sádle a
Dnes jsem hledala recept na dobré bramboráky a vyčetla jsem, že se má struhadlo, na kterém brambory strouháme, potřít citronem. Pak prý nečernají. Budu je dělat až pozdě odpoledne, až příjde manžel z práce, tak to vyzkouším.
Zdraví Jarka
posílám bodík