Semifreda jen tak
Dortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s ovocnou a na závěr vše pokryjeme vrstvou barevné želatiny. Dozdobení je pak jen na vaší fantazii.
Suroviny pro 1 dávka
asi 20 kousků, podle formiček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 105 kJ / 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,31 g |
Tuky | 30,82 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 801 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 135,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Upečeme 2 pláty piškotu na rolády. Jeden plát na základnu a druhý mezi krémy. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně zašleháváme cukr až do rozpuštění. Snížíme otáčky a postupně přidáváme žloutky a nakonec vsypeme mouku.
Krok 3: Na plech nachystáme papír na pečení a pomažeme jej máslem. Vylijeme těsto a pečeme na prostředním roštu asi 10-15 minut při 180 °C.
Krok 4: Vyndáme po zrůžovění povrchu. Sesuneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout.
Krok 5: Formičky vyložíme fólií. Do fólie, která už je ve formičce vložíme vykrojený plát piškotu (můžeme jej vykrojit zrovna 2x, je potřeba i na předěl mezi vrstvy náplní).
Krok 6: Poté vrstvíme náplň, kterou ušleháme ze zakysaných smetan, jogurtů a 1/2-1 vyšlehané smetany se ztužovačem a cukrem podle chuti. Nezáleží na tom, čeho dáme víc nebo míň. Držíme se jen jediného pravidla: smetana, jogurty, šlehačka - min 650 g a max 700 g celkem na 1 ztužovač. Když přísad bude méně, než 650 g, bude to moc želatinové a přes 700 g zase ne dost ztuhlé.
Krok 7: Na první náplň položíme opět vykrojený plátek piškotového těsta a na něj navrstvíme další náplň.
Krok 8: Druhá náplň je pak stejná, jako ta první, jen místo jogurtů přidáme konzervované jahody bez šťávy (odložíme na želatinu) a rozšleháme je s krémem. Přisladíme moučkovým cukrem podle chuti.
Krok 9: Nahoru pak přijde už jen slabá vrstva želatiny. Slitou šťávu z jahod doplníme do 0,5 litru vodou a svaříme s pudinkem. Můžeme přibarvit třeba potravinářským barvivem, pokud chceme výraznější barvu.
Krok 10: Želatinu lijeme až na vychlazený krém. Ideální je pak nezdobit šlehačkou na želatinu. Nechat si raději trošku náplně nebo kápnout čokoládu, aby ozdoby měly v čem držet.
Zveřejněno 20. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semifreda jen tak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQvY
Moje poznámka
Semifreda jen tak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQvY
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 1 hodinou
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 11 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 12 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 12 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 12 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 13 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 13 hodinami
Tématické fráze:
semifreda recept,
recept na semifreda,
semifreda,
recepty na semifreda,
fólie na semifreda,
semifreda recepty,
semifreda postup,
semifredo,
recept semifreda,
nápln do semifreda,
náplně do semifreda,
postup na semifreda,
semifreddo,
semifreda foto,
semifredo recept,
recepty semifreda,
formy.filip@centrum.cz,
levné formičky na semifreda,
semifreda náplně,
semifreda,recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
cukr krystal,
pečící papír,
smetana zakysaná,
jogurt,
smetana ke šlehání,
cukr,
ztužovač želatinový,
smetana zakysaná,
jahody,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
želatina,
pudink,
voda,
zdobení čokoládové
Komentáře (30)
Dezert máš nádherný, ale semifreddo vypadá nějak takhle
http://www.apetitonline.cz/skola-vareni/3102-skola...
(Koukla jsem na jiné zdejší recepty na s., jsou tvému velice podobné, také nemražené. Aspoň ty, co jsem viděla.)
http://adriagold.cz/cs/produkty/cukrarske-vyrobky/...
Tady si může svůj výtvor každý nazvat jak mu libo
"Semifreddo" (polostudený) je, zjednodušeně, tučnější než zmrzlina (sorbet - gelato - semifeddo)
bodík přidávám