Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórková s krupicovými noky

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Masula Masula

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 284 kJ /
785 kcal
Bílkoviny33,62 g
Tuky38,81 g
Vláknina3,70 g
Cholesterol 322 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy73,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme krupicové odpalované těsto na noky: 200 ml mléka svaříme s 1 lžící másla, špetkou soli a muškátového květu. Krok 2: Přidáme dětskou krupičku a mícháme tak dlouho, až vznikne hustá kaše, která se nesmí chytat vařečky ani hrnce. Pak odstavíme. Krok 3: Necháme zchladnout a pak vmícháme 1 vejce. Mícháme tak dlouho, až se vše spojí v hladké těsto. Do polévky budeme nakonec přípravy zavařovat z tohoto těsta noky. Krok 4: Po dobu chladnutí nastrouháme mrkev na hrubším struhadle a zpěníme na másle, přidáme nakrájený pórek a zalijeme vývarem a povaříme. Krok 5: Před koncem do polévky zavaříme krupicové noky a už jen krátce povaříme do doby, než vyplavou na povrch.

Zveřejněno 11. 3. 2011

Poznámka autorky Masula

Někdy dělám z krupicového těsta kuličky, ale to je časově náročnější. Pokud se někdy nudím, udělám si je a dám zmrazit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYJP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYJP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

maiva: děkuji,my jí máme taky v oblibě:yes::-K

Prima polévka, krupicové nočky máme rádi:-D:yes:

mia2404:Máš krásné nočky,hlavě že polévka chutnala a fotku máš suprovou:yes:,díky za to foto:-O:-):-K

:-p polievku som síce urobila ,ale ty tam máš krásne noky a moje vyzerajú taak pridávam fotečku :-D :yes:+1

Pajaja:Díky za bodík.:-)

Tématické fráze:
pórková polévka s noky, krupicové noky z odpalovaného těsta, krupicové noky do polévky, odpalované noky, noky z odpalovaného těsta, polévka s krupicovými noky, noky do polévky, noky do polévky z odpalovaného těsta, krupickove noky, odpalované krupicové noky, noky, krupicové nočky z odpalovaného těsta, krupicové noky, noky z krupičky, krupicová pórková polévka, porkova polevka s nocky, pórková polévka s noky recept, krupicove noky odpalovane, pórková krupicová polévka, noky do polévk-odpalované těsto

Suroviny:
pórek, mrkev, máslo, vývar masový, mléko, máslo, vejce, krupice dětská, sůl, ořech muškátový strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu