Buchty
Plněné kynuté buchty jsou oblíbené napříč všemi generacemi. Náplně volíme podle chuti, nejoblíbenější tvarohovou či makovou můžete prostřídat s povidly. Jejich výhodou je, že vydrží měkké a vláčné i druhý den.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 521 kJ / 5 622 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,07 g |
Tuky | 219,46 g |
Vláknina | 43,86 g |
Cholesterol | 964 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,96 g |
Sacharidy | 704,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trošky vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek, necháme vzejít.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto, které dobře vypracujeme, aby nelepilo.
Krok 3: Mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut v teple kynout.
Krok 4: Připravíme náplně, tvarohovou smícháním všech surovin. Makovou - mák spaříme horkým mlékem, přidáme cukr a rum, promícháme.
Krok 5: Pak těsto vyválíme na pomoučněném vále asi 1 cm silné, vykrájíme čtverečky, které naplníme libovolnou nádivkou.
Krok 6: Buchty namažeme olejem, aby se neslepily, vložíme na vymazaný pekáč a necháme 40 minut kynout.
Krok 7: Pečeme 30-40 minut při teplotě 150 °C .
Zveřejněno 11. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6YW
Moje poznámka
Buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6YW
Nejnovější recepty
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 2 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 16 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 17 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůběží v peřině
Dadka0 před 1 hodinou
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 1 hodinou
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 4 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 15 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 18 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 18 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 20 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 20 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 21 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 22 hodinami
Tématické fráze:
buchty,
recepty na buchty,
honzikove buchty,
jak připravit mletý mák,
buchta,
jak připravit mák do buchet,
buchty recepty,
buchty recept,
recept na buchty,
jak udělat mák do buchet,
recepty buchty,
recept na buchtu,
recept buchty,
buchta z mletého máku,
mák do buchet,
vareni maku do buchet,
top buchty,
spaření máku,
buchta recept,
recept na honzikove buchty
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
žloutek,
sůl,
tvaroh měkký,
vejce,
cukr vanilkový,
rozinky,
rum,
mák mletý,
mléko,
cukr,
rum,
mléko
Komentáře (8)
Katko, buchty znám a jsou moc dobré