Buchty
Plněné kynuté buchty jsou oblíbené napříč všemi generacemi. Náplně volíme podle chuti, nejoblíbenější tvarohovou či makovou můžete prostřídat s povidly. Jejich výhodou je, že vydrží měkké a vláčné i druhý den.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 521 kJ / 5 622 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,07 g |
Tuky | 219,46 g |
Vláknina | 43,86 g |
Cholesterol | 964 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,96 g |
Sacharidy | 704,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trošky vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek, necháme vzejít.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a zaděláme těsto, které dobře vypracujeme, aby nelepilo.
Krok 3: Mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut v teple kynout.
Krok 4: Připravíme náplně, tvarohovou smícháním všech surovin. Makovou - mák spaříme horkým mlékem, přidáme cukr a rum, promícháme.
Krok 5: Pak těsto vyválíme na pomoučněném vále asi 1 cm silné, vykrájíme čtverečky, které naplníme libovolnou nádivkou.
Krok 6: Buchty namažeme olejem, aby se neslepily, vložíme na vymazaný pekáč a necháme 40 minut kynout.
Krok 7: Pečeme 30-40 minut při teplotě 150 °C .
Zveřejněno 11. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6YW
Moje poznámka
Buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P6YW
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 1 hodinou
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 2 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 3 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 3 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 5 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 5 hodinami
Tématické fráze:
buchty,
recepty na buchty,
honzikove buchty,
jak připravit mletý mák,
buchta,
jak připravit mák do buchet,
buchty recepty,
buchty recept,
recept na buchty,
jak udělat mák do buchet,
recepty buchty,
recept na buchtu,
recept buchty,
buchta z mletého máku,
mák do buchet,
vareni maku do buchet,
top buchty,
spaření máku,
buchta recept,
recept na honzikove buchty
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
žloutek,
sůl,
tvaroh měkký,
vejce,
cukr vanilkový,
rozinky,
rum,
mák mletý,
mléko,
cukr,
rum,
mléko
Komentáře (8)
Katko, buchty znám a jsou moc dobré