Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí nebo kuřecí plátek v ořechách

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie532 kJ /
127 kcal
Bílkoviny9,52 g
Tuky7,62 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy4,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí, nebo krůtí maso si lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran česnekem. Krok 2: Plátek protáhneme ušlehaným vajíčkem a obalíme v mletých ořechách. Osmažíme na oleji. Krok 3: Pozor, ořechy se připalují, smažení je třeba hlídat a řízek obracet. Jako přílohu si uděláme dietní salát z červené řepy-viz poznámka.

Zveřejněno 5. 2. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

http://www.toprecepty.cz/recept/24818-dietni-salat...

Zdroj- Antónia Macingová- Zhubněte jednou provždy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/44Q0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/44Q0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

misto na oleji delam v troube

eva hubova: díky za perfektní foto!!:-)

Jani, smažila jsem ty Tvoje závitky a došla mi strouhanka, takže vyzkoušen i tenhle receptík:-p:-p:yes:12

bara.it: jééé, díííky!!:-)

Jani - vyzkousela jsem na kurecich prsickach. Smazila jsem opravdu pomalu pomalicku. Nic se nepripalilo a my si pochutnali. Tudiz si zaslouzis bodika:yes:11:yes: a dovoluji si pridat i fotku:-K

magdalenka: díky, dnes už to taky vím, jen ta spotřeba ořechů je děsná! Půl pytle už jsem snědla:-D:-D

Ahoj, ja som sem pridala rybu smaženú v orechoch,robím tak aj mäso a viem, že cesnak a orechy sú skvelá kombinácia...posielam bod...:yes:http://www.toprecepty.cz/recept/8457-pangas-v-orec...

Bahula: No, každému něco;-). Tohle bylo skvělé, ale i to kuře s celerem nemělo chybu, ty placičky.:-p

Jana Remkova: Řízky se musí smažit velmi pozvolně, aby se ořechy nepřepalovaly.Jsou výborné:-p, masíčko je krásně šťavnaté a nemusí být jenom na dietu. Ořechy se dají nahradit mandlemi. Mě osobně tyhle řízky a hrachová polévka s pestem z celého 28-ti denního menu chutnaly nejvíce ;-):yes:+

chocolate: No, asi jsi to přismahla:-D, ale tohle fakt nesmrdělo, bylo to skvělé;-)

Teda nápad dobrej,akorát bych se bála no že to spálím...já jsem na tohle hroznááá....ale asi to vyzkouším a uvidím.:-K:-K

Jani:-K, připomněla jsi mi období, kdy jsem se (coby padesátikilové pubertální děvče:-8) pustila do diety Lenky K.Takto připravovala smažák..ve výsledku to bylo hořké a smrděla půlka paneláku:-D.

rebeka::-D:-D:-D ty bolševiku:-D. No, popravdě fakt opatrně. Nejdříve jsem si olej rozehřála moc, honem jsem tlumila, když jsem viděla, že to moc tmavne;-). Pak jsem u toho stála a každou snad minutku jsem to otáčela a otáčela, aby se to nespálilo a maso bylo hotové. A obracečkou, opatrně, aby se mi ty ořechy nepoškodily. Ve výsledku je chuť oříšků jemnější než strouhanka. A ten salát z řepy k tomu nemá chybu:-p:-p

velmi zajímavé.. jakou to má ve výsledku chuť;-):-?
já bych se bála, že to spálím a uvnitř to budu mít syrové:-//
ale podle fotek soudě... ty ses s tím poprala se ctí.. řeklo by se , žes to vyřídila po bolševicku:-8:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
rizky obalene v orechach, řízky v ořechách, smažená krůtí prsa obalená v mletych vlašských ořechách, smazena kruti prsa podle mačingové, smažená krůtí prsa obalená v mletých ořechách, krůtí prsa obalená ve vlašských ořechách, kruti rizky v orechach, krůtí prsa obalená v mletých ořechách, maso obalene v orechach, kuřecí prsa s orechy, řízek v ořechách, kure obalene v oresich dle mačingové, kuřecí prsa obalená v ořechách, kruti prsa macingova, smažená krůtí prsa obalená v ořechách, krůtí prsa obalené v ořechách, kruti placicky macingova, kruti prsa v vlasskych orechach, krůtí prsa v mletých ořechách, řizek z ořechů

Suroviny:
maso krůtí, vejce, česnek, sůl, pepř, olej olivový, ořechy vlašské

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu