Krůtí řízky s překvapením

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 40 minut PT0H40M 2 porce Drůbeží maso 7 názorů

58

Suroviny

Krůtí maso
tvarůžky(tolik kusů,kolik děláme řízků)
sůl
pepř
strouhanka
vejce
hladká mouka
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso (může být i jiné) si nařežeme na malinko silnější plátky, do kterých uděláme z boku kapsičku.

  2. Naklepeme je a do kapsičky dáme po jednou tvarůžku a upevníme jehlou, aby nám tvarůžek nevytekl.

  3. Takto připravený řízek osolíme a opepříme, obalíme v trojobalu jako klasické řízky(já obalila 2x, abych spotřebovala vejce) a usmažíme.

  4. Řízky smažíme chvíli přikryté poklicí, aby se tvarůžek pěkně rozpustil.

    Jako příloha je dobrá bramborová kaše, nebo brambory.

Poznámka

Tento recept jsem obměnila a inspirovala mě Janina Remková, která tu má recept na: Kotlety se syrečky a má je smažené přírodně.

Recept jsem vložila hlavně proto, že manžel pěl velikou chválu, mohl se utlouct a litoval, že jsem ty řízky udělala jen 2(ale velký!). Budu zajisté opakovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí řízky s překvapením

  • Jana Remkova Jana Remkova

    To je dnes samá květena:-)):-D Jenda jetel, ty kosatec a růži, musím se taky mrknout, jestli něco neroste kolem baráku, nebo na louce. Gladioly nám ještě úplně nevylezly do květu, ale já něco vymyslím:-) Taky je to dnes sama tvarůžka, ouvej, ouvej, mňam!!:-p:yes: +

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Výbušná, to je Kosatec ze zahrady a uřízla jsem ho kvůli ozdobě na recept, ale už je ve váze;-):-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    bibi co je to to fialove pri taniery?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Eli, to musí být dobrá restaurace, zdá se mi to už podle názvů a u některých jsem se i smála, mají nápady:-D:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Bibinko, skvělá klasika, často si ho dávám v jedné naší oblíbené restauraci - přidávají ještě slaninu a podávají pod názvem Leošova kapsa...mňam :-p a bod.
    http://www.restauracechudoba.cz/listek.php?m=204

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Opět syrečky:-p;-) - to bude radosti, ale je fakt, že sehnat dobré je kumšt! Manžel vždycky stojí hodinu u regálu se sýry, pak jde jinam a zas se vrátí (obvykle ale ty,u kterých váhal, už nemají ;-)) :yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, je to skvělé:-8. Taky dělávám, ale na tvarůžek ještě připlácnu z každé strany plátek Křemešníku nebo Herkulesu a šoupnu do kapsy vytvořené v kuřecím prsíčku;-). Další postup už je stejný. Vždy se těším, až zakrojím do řízku:-), na ten tekoucí tvarůžek:-p:-p:-p. Je to opravdu mňamka, škoda, že tvarůžky poslední dobou stojí za prd:-//;-(:no::-!:-!:-!
    Posílám bodíka:-!:-)):yes::yes::yes:.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo