Krůtí řízky s překvapením

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 40 minut PT0H40M 2 porce Drůbeží maso 7 názorů

58

Suroviny

Krůtí maso
tvarůžky(tolik kusů,kolik děláme řízků)
sůl
pepř
strouhanka
vejce
hladká mouka
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso (může být i jiné) si nařežeme na malinko silnější plátky, do kterých uděláme z boku kapsičku.

  2. Naklepeme je a do kapsičky dáme po jednou tvarůžku a upevníme jehlou, aby nám tvarůžek nevytekl.

  3. Takto připravený řízek osolíme a opepříme, obalíme v trojobalu jako klasické řízky(já obalila 2x, abych spotřebovala vejce) a usmažíme.

  4. Řízky smažíme chvíli přikryté poklicí, aby se tvarůžek pěkně rozpustil.

    Jako příloha je dobrá bramborová kaše, nebo brambory.

Poznámka

Tento recept jsem obměnila a inspirovala mě Janina Remková, která tu má recept na: Kotlety se syrečky a má je smažené přírodně.

Recept jsem vložila hlavně proto, že manžel pěl velikou chválu, mohl se utlouct a litoval, že jsem ty řízky udělala jen 2(ale velký!). Budu zajisté opakovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí řízky s překvapením

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    To je dnes samá květena:-)):-D Jenda jetel, ty kosatec a růži, musím se taky mrknout, jestli něco neroste kolem baráku, nebo na louce. Gladioly nám ještě úplně nevylezly do květu, ale já něco vymyslím:-) Taky je to dnes sama tvarůžka, ouvej, ouvej, mňam!!:-p:yes: +

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Výbušná, to je Kosatec ze zahrady a uřízla jsem ho kvůli ozdobě na recept, ale už je ve váze;-):-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    bibi co je to to fialove pri taniery?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Eli, to musí být dobrá restaurace, zdá se mi to už podle názvů a u některých jsem se i smála, mají nápady:-D:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Bibinko, skvělá klasika, často si ho dávám v jedné naší oblíbené restauraci - přidávají ještě slaninu a podávají pod názvem Leošova kapsa...mňam :-p a bod.
    http://www.restauracechudoba.cz/listek.php?m=204

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Opět syrečky:-p;-) - to bude radosti, ale je fakt, že sehnat dobré je kumšt! Manžel vždycky stojí hodinu u regálu se sýry, pak jde jinam a zas se vrátí (obvykle ale ty,u kterých váhal, už nemají ;-)) :yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, je to skvělé:-8. Taky dělávám, ale na tvarůžek ještě připlácnu z každé strany plátek Křemešníku nebo Herkulesu a šoupnu do kapsy vytvořené v kuřecím prsíčku;-). Další postup už je stejný. Vždy se těším, až zakrojím do řízku:-), na ten tekoucí tvarůžek:-p:-p:-p. Je to opravdu mňamka, škoda, že tvarůžky poslední dobou stojí za prd:-//;-(:no::-!:-!:-!
    Posílám bodíka:-!:-)):yes::yes::yes:.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: krůtí prsní řízek kruti prsni rizek recepty krůtí řízek krůtí prsní řízek recept krůtí prsní recept krůtí řízek recept krůtí stehenní řízek krůtí prsní recepty kruti prsni rizek krůtí stehenní řízek recepty krůtí stehenní řízek recept krůtí řízky-recepty recept krůtí řízek recept kruti prsni rizek krutí prsní recepty recepty z krůtích prsních řízků recepty z krůtích řízků kruti recept řízek s překvapením prsní řízky přírodně

Zapomněl/a jsem heslo