Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb z remosky

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 550 kJ /
1 566 kcal
Bílkoviny49,39 g
Tuky8,72 g
Vláknina24,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy310,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, uděláme velikou "bulku", kterou zploštíme na vysokou placku o průměru téměř 20 cm. Vložíme do remosky, vymazané tukem nebo vyložené pečícím papírem - pokud chceme, můžeme chlebík svrchu naříznout - a necháme znovu vykynout. Krok 3: Víko remosky si můžeme nechat asi 10 minut předehřát, chleba jím zaklopíme a upečeme (přibližně 35-45 minut - je dobré pohlídat si ho).

Zveřejněno 11. 2. 2012

Poznámka autorky cathleen

Chlebík v remosce dělávám nižší, to aby se při kynutí, když se peče, nenalepil na víko.

Chleba váží 700 g, má fantasticky křupavou kůrku a je nadýchaný. Druhý den je mírně tužší, přesto výborný.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rX9B

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rX9B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (52)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Piekla som voľaktorý deň, cesto som narezala, napriek tomu "pracoval" a vznikol takýto útvar. :-D:-D:-D Pridala som foto. Chuť výborná, prvý deň "chrumkavý" chlebík, na druhý deň menej, ale stále veľmi dobrý. Sme zhýčkaní, musím piecť doma, chlieb z obchodu sme nemali už veľmi dávno.

casino: díky za vaše zhodnocení receptu :-K v remosce jsem už, pravda, nepekla delší dobu... Ale mám je moc ráda, a protože mám doma i jednu novou, nedám na ty prastaré dopustit. Mám je radši. Máte tu menší nebo Grand:-?

Chleba peču především kvůli pořádné křupavé kůrce :yes:
Podle "vlastní" vypilované receptury a postupu peču už druhým rokem (od 11. 2021;-) min. 2x týdně chleba v "litině" :yes:
Kynu po kile v ošatkách www.morex.cz/kategorie/ovalne-osatky/?page=1&rowfilter=true&&search=&prop=50L0000101:40X0000101
Mám starožitné remosky, tak jsem toto zkusil...
Kilo vykynutého těsta jsem po prohnětení rozdělil napůl, a nechal znovu vykynout na papíru v rem. miskách.
Přiklopil rozpáleným tělesem a pekl jsem 40 minut
Produkt byl OK, skoro podle mých představ, střídy v bochníčcích moc nebylo :yes::yes::yes:
Příště zkusím péci déle :-)

Chlebík byl výborný, takový opravdu "chlebový" ;-) Mám menší remosku, tak jsem měla trochu strach, jestli se vejde, ale úplně zbytečně - byl do ní jak dělaný :-D Jako všechny recepty od cathleen vůbec nezklamal, díky! :yes: :-K

jirholu: Taky ho máš moc povedený;-):yes:

jirholu: nááádhera, Jiřinko!:-8:yes:

Chleba se povedl :-D a je dobrý:-p s křupavou kůrčičkou :-p . Místo celozrnné pšeničné mouky jsem dala pšeničnou chlebovou:-8;-)Bod již jsem dala dříve, nyní přidávám foto :-8:-D

cathleen:díky:-K já to zkusím v té troubě, když mám remosku takovou krávu.. velkou:-8:-D:-D:-D:-D

rebeka: Nadi, chleba a v troubě, tak to chce vysokou teplotu, určitě aspoň 200-210°C. A myslím, že není třeba zapékací misku, půjde to i na plechu. Vkládat do dobře vyhřáté trouby;-)

cathleen: promiň, že furt otravuju:-8, ale atakovala mě:-D:-D pokroková myšlenka:-D, mám takovou malou, šikovnou, zapékací misku.. kdybych pekla v troubě,na jakou teplotu, prosím:-?

maris:díky:-K:yes:

cathleen::-D:-D:-D:-*

maris: silikon na dort:-? jak to vypadá..:-? já mám silikonových forem různých dost., ale já je nemám ráda:-//:-D takže.. proč jsem si je vlastně kupovala:-O:-?:-D

cathleen: no nic.. příště zvýším gramáž a bude to OK.. ale chuťově.. je výborný:yes::yes: a se zdravou drožďovou pomazánkou.. prostě nemá chybu:-p:yes:

Já jsem měla trochu problém s tou velkou remoskou i na koláče, byly moc nízké, tak jsem si koupila silikonovou formu / na dort /, která se do ní úplně přesně vejde, peču je v ní a koláče jsou akorát, asi by to šlo i s chlebem, vyzkouším to, ale až na jaře:-)

rebeka: Nadi :yes::yes::yes::yes:
Nevěděla jsem, že máš tu velikou remosku - řekla bych ti totéž, co maris. Ale - chlebík je moc hezký a že je placatější?:-Dživot je samá změna, ne?
To, že je chlebík nižší, beru jako jediné, malinké, nutné mínus chlebíka z remosky. Ale chleba to je, chutná jako chleba a kůrku měl snad ještě lepší, než některý chlebík z trouby.;-)Já ten svůj, když už mám vyzkoušený, klidně dělám trošku vyšší - teď už vím, že se mi nepřipálí.

Merylas: nááhodou - slyším to ráda:-8asi jako každý. Ale stydím se a červenám u toho, to jo.:-p:-D

Remosky mám 2, každou jinak velkou a díky za ně, jsou nenahraditelné:-K. Snad se na mě pečka nebude zlobit, když to v holkách vyzkouším (radši ji přikryju utěrkou, aby nežárlila:-D:-D:-D);-):-p:yes::yes:

rebeka: No, ale už to máš vyzkoušené, příště zvýšíš trochu gramáž a :yes:. Já mám tu malou. Jsi holka odvážná:-D Ale na recepty od Ivky je spoleh.;-)Je to holka šikovná, ale před ní PŠT, ona to nerada slyší a stydí se. A to moc:-)):-K

Merylas: Maruško, když se podíváš na gramáž a vezmeš v potaz, že mám óbr remosku:-D:-D, nemohlo z toho vzniknout nic jiného, než disk:-8:-D:-D, ale do malá remosky bude fantastický:yes:
příště udělám z dvojité dávky a bude tak akorát;-)

Irrena: Irísku, ale mrkni na komentíky, lze upéci i v troubě;-):yes:

Chlebík je krásný, ale remosku nevlastním:-8:yes:

Teda, chlebík v remosce jsem ještě nepekla, právě proto, že bych se bála, že moc nakyne a přilepí se na víko. Holky, máte je :yes:

rebeka: Nadi,ten Tvůj vypadá hezky:yes:;-) a mě teda určitě neodradí:-D:-* Já nedávno dělala chléb bez hnětení, použila jsem větší hrnec než jsem měla jelikož jiný vhodný nebyl, tak chlebík byl taky nižší, ale vůbec nám to nevadilo;-) Já remosku víc používám v létě, ve vedrech, protože si nechci byt ještě "vytápět" troubou.

cathleen::-D:-D:-D klaplo.. tedy spíš sklaplo:-8:-D:-D:-D
nevydržela jsem, a pekla už včera v podvečer.. čtvrtku zblajzla jsem hned.. ještě byl vlahý:-8:-D:-D:-D je chuťově výborný:-p:yes::yes:
ale já ti to říkala:-//:-// v mé retroremosce ( nebo, že by to bylo rukama:-8:-D) z toho vznikl jakýsi disk.. arabský slim chleba:-D:-D
no, posuď sama.. jestli nabudeš dojmu, že mé foto odradí případné zájemce o realizaci tohoto chlebíku, písni, já foto metelesku smáznu;-)
a děkuji za recept:-)

rebeka: ...běda vám....jojo...:-D:-Dproč by neklaplo?;-):yes:

tak.. já to zítra spáchám.. pak dám vědět.. ale běda ti:-//:-! běda.. jak to v té remosce neklapne.. teda.. neupeče se tak krásně, jak tobě:-//:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Remosku bohužel nemám;-(, ale chleba je:yes:+1

Tak to je :yes::yes::yes:

za tento chlieb som obzvlast vdacna..mam remosku a nedam na nu dopustit a strasne vela veci v nej peciem.
btw...co ste mali debatu s maris...ja mam tiez z toho strach, ci to nebude prilis nizke....neroztecie sa to cesto po celej sirke remosky...ja mam tu velikansku...

Tématické fráze:
pečení chleba v remosce, chleba v remosce, chléb v remosce, domácí chleba z remosky, domácí chleba z remosky, domácí chléb z remosky, domácí chleba v remosce, chleba pečený v remosce, chleba pečený v remosce, remosky, domácí chléb pečený v remosce, pečení domácího chleba v remosce, stará remoska recepty, chleb pečený v remosce, domácí chléb v remosce, remoska recepty, domáci chleba do remosky, recepty pro remosku, remoska malá, jak upect chleba v remosce

Suroviny:
voda, cukr, kmín celý, sůl, ocet, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, droždí,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu