Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 351 kJ / 1 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,89 g |
Tuky | 28,83 g |
Vláknina | 53,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 760 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 336,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanková sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZnz
Moje poznámka
Pohanková sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wZnz
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 2 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 1 hodinou
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 1 hodinou
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 3 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 4 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 4 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 4 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 4 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 4 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 4 hodinami
Tématické fráze:
bezmasá sekaná,
recept na pohankovou sekanou,
pohanková sekaná s masem,
sekaná bez masa,
bezmasá sekaná recept,
zdrava sekana,
pohanková sekaná bez masa,
pohanková sekaná bez masa,
sekana z krup,
pohonaková sekaná,
zdraverecepty.cz,
zdraverecepty,
pohanka zdraví,
recepty na bezmasou sekanou,
předpis na sekanou,
domácí sekaná s pohankou,
sekaná z masa a pohanky,
recept na seknanou z pohanky,
pohanková sekená,
pohanka recepty-sekaná
Suroviny:
pohanka,
vločky ovesné,
vejce,
česnek,
cibule,
strouhanka,
majoránka,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (25)
Pohanka má i po uvaření zůstat pevná, možná se některým zdá, že je tuhá, ale opravdu by to tak mělo být.
Pokud chcete mít jistotu, že bude měkká, použijte místo pohankových krup pohanku-lámanku a postupujte podle tohoto předpisu.
Poprosím, tykajme si, tu je to zvykom
Já kupuji pohanku kroupu tmavé barvy, jestli je broušená tepelně nebo jiným způsobem to opravdu nevím. Možná v tom je ten problém. Načetla jsem na netu spoustu způsobů jak pohanku vařit, jeden odkaz jsem poslala, bylo uvedeno vařit 15-20 minut, dole posílám odkaz, kde se má pohanka nechat přejít varem a dát do peřin. Také jsem četla, že vařením se ničí rutin, ale pak jsem se zase dočetla, že pro zachování rutinu je důležité, aby se právě vsákla všechna voda. Omlouvám se, vůbec tu nechci dělat chytrou, ale já jenom že způsobem, který popisujete mi zůstala pohanka opravdu tvrdá. Potom jsem začala používat i lámanku,protože tu jsem zalila horkou vodou a lámanka jí do sebe asi po čtvrt hodině nasákla.
Teď mám koupenou pohanku kroupu, má světlejší barvu a návodu je napsáno..vařit 3 minuty, potom nechat dojít 30 minut a v žádném případě neslívat, aby nedošlo ke ztrátě rutinu.
Tak já nevím, smí se pohanka vařit a nebo ne?
www.varimezdrave.cz/pohanka-se-zeleninou
Janka, tiež som mala obavy, ale drží to pekne spolu, dobre sa to krájalo. Pozri na fotkách.
Pokud má jít pohanka do "masy" měkká, určitě nezměkne postupem, jaký uvádíte.
www.zivotosprava.cz/index.php?akce=clanek&id=5