Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 969 kJ / 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,62 g |
| Tuky | 21,70 g |
| Vláknina | 14,72 g |
| Cholesterol | 542 mg |
| Sodík | 388 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 84,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu je nutno vyhřát na 200°C. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jenmém struhadle, chvilku odstavíme - mezitím si oloupeme cibuli a česnek.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Z brambor vymačkáme odstátou vodu, vmícháme vajíčka, česnek, cibuli a vroucí mléko.
Krok 3: Mouky přidáme jen tolik, aby vzniklo lité ne moc řídké těsto
Krok 4: Rozpálíme sádlo a směs vylijeme na pekáč.
Krok 5: Asi po 20 minutách se okolo těsta vytvoří červený okraj a těsto se jakoby vyboulí, v tu chvíli camprat pomocí nejlépe 2 obraceček obrátíme a vrátíme zpět do trouby na dalších asi 20 minut.
Krok 6: Obracení opakujeme ještě dvakrát, musí to být pěkně křupavé a zlatohnědé.
Krok 7: Pokud se to roztrhne,vůbec to nevadí, lépe se to obrací a máme jistotu, že to je pořádně propečené.
Krok 8: Camprat obložíme salátem ze zeleniny a podáváme.
Zveřejněno 27. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Camprat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYgR
Moje poznámka
Camprat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYgR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak se čte chorizo,
chorizo jak se čte,
jidla z brambor,
88paja,
camprata z brambor,
bramborová camprata,
jídla pepíčka náhlovského,
recepty jizerská směs v bramoráčku,
recept campart,
krkonošský camprlát,
campart,
campart recept,
krkonosská bramborova jidla do trouby,
špagetka recept,
camp recepty,
rodinné recepty,
jizerské maso s bramboráčky,
jak se čte chorizo jak se čte,
bramborový camprat recept,
camprat v pekáči
Suroviny:
brambory,
cibule,
mléko,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
sádlo,
sůl
Komentáře (16)
Díky za připomenutí a těm,kdo camprat neznají,vřele doporučuju,pochutnají si.
žížalko normál jak je to napsané
Vypadá to lákavě, jídla z brambor jsou levná a dobrá