Rebarborový koláč
Rebarborový koláč nemusí být jen fádní buchtou na plech. Třené máslové těsto, rebarbora, pikantní meruňkový džem a sladká sněhová mřížka na závěr, dělají z moučníku opravdovou lahůdku. Čerstvým rebarborovým koláčem potěšíte rodinu i milou návštěvu.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 969 kJ / 3 100 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,65 g |
| Tuky | 138,80 g |
| Vláknina | 28,24 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 858 mg |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 393,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou nebo koláčovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Citron omyjeme a osušíme. Ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 4: 2 vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Krok 5: 1 celé vejce a 2 žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Po částech přišleháme změklé máslo, 1/2 lžičky citronové kůry, kypřicí prášek, špetku soli a mouku. Hladké těsto rozetřeme do připravené dortové nebo koláčové formy a uhladíme.
Krok 6: Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 3 cm kousky. Asi 60 g odložíme bokem a zbytek rozložíme na těsto.
Krok 7: Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut.
Krok 8: Zbylé kousky reveně povaříme asi 3 minuty v trošce vody s 20 g cukru.
Krok 9: Ze 2 bílků a citronové šťávy ušleháme pevný sníh. Za stáleho šlehání přisypeme zbylý cukr. Sněhovou hmotu rozetřeme na předpečený koláč nebo ji naplníme do cukrářského sáčku a na koláč nastříkáme mřížku.
Krok 10: Koláč vložíme zpátky do trouby a pečeme dalších 15 minut dozlatova.
Krok 11: Okraj upečeného koláče potřeme meruňkovým džemem, koláč ozdobíme kousky rebarbory a mandlovými lupínky.
Krok 12: Necháme vychladnout a podáváme.
Zveřejněno 7. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y8xz
Moje poznámka
Rebarborový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y8xz
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 55 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
rebarborový koláč do dortové formy,
rebarborovy kolac,
rebarborovýkoláč,
rebarborové koláče,
rebarborový koláč recept,
trenetesto,
mail ebkar.com.sa loc:cz,
rebarborovy,
koláč z rebar,
arborový koláč,
borovy kolac,
rebarborový koláč s mřížkou,
rebarborov kol,
francouzský rebarborový koláč,
rebarborový dort se snehem,
kolač rebarbory orovy,
koláč z rebarbory v dortové formě,
recept na rebarborový koláč,
rychly kolac s rebar,
recepty z rebar
Suroviny:
máslo,
mouka,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
skořice,
sůl,
citron,
šťáva citronová,
rebarbora,
cukr krupice,
džem meruňkový,
lupínky mandlové
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0