Povidlová omáčka s uzeným masem
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trocha strouhaného perníku. Výborně se k ní hodí uzené maso a bramborový knedlík nebo šišky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 879 kJ / 1 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,14 g |
| Tuky | 38,80 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 376 mg |
| Sodík | 4,70 g |
| Sůl | 11,00 g |
| Sacharidy | 94,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme, vsypeme mouku a za stálého míchání smažíme do světlé barvy, aby vznikla jíška.
Krok 2: Zalijeme vodou. Přidáme povidla a rozmícháme.
Krok 3: Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a skořici. Můžeme přidat i trochu nastrouhaného perníku na zahuštění. Povaříme asi 15 minut.
Krok 4: Podle chuti přisladíme, přisolíme a přidáme pár kapek citronové šťávy.
Krok 5: Podáváme s vařeným uzeným masem a tvarohovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
Moje poznámka
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí piškoty
Marjet před 3 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 4 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 5 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 6 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 6 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 7 hodinami
Tématické fráze:
svestková omáčka s uzeným,
švestková omáčka k uzenému masu,
recept na povidlovou omacku,
omáčka k uzenému masu,
švestková omáčka k masu,
česneková omáčka k uzenému masu,
švestková omáčka,
omáčky k uzenému masu,
uzené maso se švestkovou omáčkou,
uzené maso s povidlovou omáčkou,
švestková omáčka z povidel,
omáčka k uzenému,
omáčka z povidel,
trnková omáčka,
švestková omáčka k masu z povidel,
recept švestková omáčka k masu,
uzené s povidlovou omáčkou,
trnková omáčka recept,
uzené se švestkovou omáčkou,
švestková omáčka k masu recept
Suroviny:
povidla švestková,
máslo,
mouka hladká,
voda,
kůra citronová,
šťáva citronová,
skořice mletá,
perník strouhaný,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
***
Prošel jsem si všechny 4! rcp na povidlovou omáčku a v žádné, v žádné jsem nenarazil na RUM
To ale soudruzi dělají chybu
Nevědomost prý hříchu nečiní
No, ale v tomto případě ani neomlouvá!
U nás bývá povidlová zpravidla s kusem uvařené kravky z polívky a knedlíkem, spíše s nekynutým "betonovým", ale někdy i s kupovaným "péřovým"
ešte sa opýtam môžem použiť aj domáci slivkový lekvár