Pečená makrela
Přestože jsou ryby velmi zdravé, konzumace v českých kuchyních pokulhává. Chutným a levným zdrojem jsou například makrely, které skvěle chutnají grilované. Mimo sezónu je můžete marinovat v tomatové omáčce a poté upéct v troubě.
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98n3
Moje poznámka
Pečená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98n3
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 35 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 56 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
makrela pecena v troube,
makrela recepty,
makrela recept,
makrela v troube,
makrela,
recept na makrelu,
pečená makrela v troubě,
recept makrela,
recepty makrela,
recepty z makrely,
recepty makrela pečená v troubě,
recept na pečenou makrelu,
jak připravit makrelu,
recept makrela pečená v troubě,
recepty na makrelu,
příprava makrely,
jak upéct makrelu,
makrela pečená v troubě se zeleninou,
marináda na makrely,
pečené makrely v troubě
Suroviny:
makrela,
marináda tomatová,
koření grilované ryby s citronem
Komentáře (17)
Vážení pane alter_manne a ostatní, tento recept je pouze skrytá reklama na směsi koření od Avokáda a Vitany.
Není náhodou lepší, než anonymní směs použít vlastní výběr bylinek?
MAKRELU VYKUCHAT URIZNOUT HLAVU OCAS A PLOUTVE, PORADNE VYPLACHNOUT. NATRIT SMESI PEPRE, DRCENEHO KMINU A CITRONOVE STAVY. DOVNITR DAT UTRENY ROMADUR S CESNEKEM, KMINEM A MASLEM. PECT V TROUBE (CCA 180C) NA OLEJI S MASLEM A NAKRAJENOU CIBUKLOU, POLIVAT OMASTKEM. MOZNA PRILIT PRI PECEN I TROCHU VINA.
PODAVAT S BRAMBORY NEBO CHLEBEM. DOBROU CHUT!
Mám jednu zásadu - a sice tu, že nehaním něco, co jsem neochutnala a nikdy bych nehanila žádné jídlo, aniž bych se sama o něco nepokusila, vyfotila a podělila se o to s ostatními na webu.
Ale takových "kuchařů", co se jim stále něco nelíbí ( a nejenom u mých receptů ), je vás tu habaděj...
Vratim se zase ke svym osvedcenym bylinkam a postupum...