Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 853 kJ / 1 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,78 g |
Tuky | 60,36 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 561 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 71,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašská syrnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL95
Moje poznámka
Valašská syrnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL95
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 21 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno 4. 7. 2025 09:01
Meruňková buchta s drobenkou
Přidáno 3. 7. 2025 13:01
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
smyslnaorchidej před 9 minutami
Falešný španělský ptáček
hlavek.lukas před 16 minutami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
1anoli1 před 21 minutami
Letní moučník
Marcela0123 před 57 minutami
Jogurtový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Ennia před 1 hodinou
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
limosek před 2 hodinami
Ovocné řezy s pudinkem
Birdmann před 2 hodinami
Rýnská roštěná
evosheek před 2 hodinami
Boloňské špagety
Hahan před 2 hodinami
Tématické fráze:
oklihlý tvaroh,
uklihlý tvaroh,
oklihlý tvaroh domácí,
uklihlý sýr,
uklihlý,
tvaroh oklihlý,
polévka syrnica,
uklihlý tvaroh recept,
oklihly syr,
domikát,
recept na oklihlý tvaroh,
dadalova kuchařka,
jak nechat uklihnout tvaroh,
recept na oklihli tvaroh,
uklihly tvaroh jako syr,
oklihlý tvaroh recept,
dýnová polévka podle polh,
recepty dadalova kuchařka,
oklihlý tvarohový krém,
oklihlý tvaroh recept
Suroviny:
tvaroh měkký,
vývar,
kmín celý,
mouka hladká,
smetana,
vejce,
brambory,
cukr,
ocet,
sůl
Komentáře (26)
potřebovala bych na Vás kontakt ohledně Vašich recetů a fotek. Děkuji Andrea Lišková, andrea.liskova@mfdnes.cz
krásná polévka v neméně krásném porcelánu
Eli, ale ty talířky se mi líbí také, na podobné se pamatuji
Tu Dadalovu kuchařku jsem si ale uložila, možná právě v ní najdu některá jídla, která jsem v mládí měla moc ráda, ale postup neznám
Jo a ještě máš stejný hluboký talíře, máš i mělký? Mně zbyly jen 2 a hlídám je jak....
http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polh.html
Je to kategorie valašský domikát.
Na brouzdání za informacemi o nejrůznějších druzích kuchyní a klasických i regionálních receptech je Dadalova kuchařka bezvadná a listuji v ní často. Vlastně se mi ještě nestalo, abych tam nerozlouskla kdejaký kulinární "oříšek". Navíc se člověk dozví i něco o vývoji vaření apod.
Oproti původnímu receptu jsem v závěru přidala cukr a ocet, protože mi to přopadalo malinko plané. Ale doporučuji zkusit, o tvarohu jako základu polévky jsem také neměla tušení...
Moc hezky navařeno