Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 853 kJ / 1 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,78 g |
| Tuky | 60,36 g |
| Vláknina | 6,40 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 561 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 71,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašská syrnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL95
Moje poznámka
Valašská syrnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jL95
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 3 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 11 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 12 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronové rohlíčky
Terka39 před 29 minutami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 1 hodinou
Uherská pěna
Daami před 2 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 4 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 4 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 4 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 5 hodinami
Čína z vepřového masa
IvanaK před 5 hodinami
Tématické fráze:
oklihlý tvaroh,
uklihlý tvaroh,
oklihlý tvaroh domácí,
uklihlý sýr,
uklihlý,
tvaroh oklihlý,
polévka syrnica,
uklihlý tvaroh recept,
oklihly syr,
domikát,
recept na oklihlý tvaroh,
dadalova kuchařka,
jak nechat uklihnout tvaroh,
recept na oklihli tvaroh,
uklihly tvaroh jako syr,
oklihlý tvaroh recept,
dýnová polévka podle polh,
recepty dadalova kuchařka,
oklihlý tvarohový krém,
oklihlý tvaroh recept
Suroviny:
tvaroh měkký,
vývar,
kmín celý,
mouka hladká,
smetana,
vejce,
brambory,
cukr,
ocet,
sůl
Komentáře (26)
potřebovala bych na Vás kontakt ohledně Vašich recetů a fotek. Děkuji Andrea Lišková, [email protected]
krásná polévka v neméně krásném porcelánu
Eli, ale ty talířky se mi líbí také, na podobné se pamatuji
Tu Dadalovu kuchařku jsem si ale uložila, možná právě v ní najdu některá jídla, která jsem v mládí měla moc ráda, ale postup neznám
Jo a ještě máš stejný hluboký talíře, máš i mělký? Mně zbyly jen 2 a hlídám je jak....
http://dadala.hyperlinx.cz/pol/polh.html
Je to kategorie valašský domikát.
Na brouzdání za informacemi o nejrůznějších druzích kuchyní a klasických i regionálních receptech je Dadalova kuchařka bezvadná a listuji v ní často. Vlastně se mi ještě nestalo, abych tam nerozlouskla kdejaký kulinární "oříšek". Navíc se člověk dozví i něco o vývoji vaření apod.
Oproti původnímu receptu jsem v závěru přidala cukr a ocet, protože mi to přopadalo malinko plané. Ale doporučuji zkusit, o tvarohu jako základu polévky jsem také neměla tušení...
Moc hezky navařeno