Postup přípravy
Krok 1: Umyté čerešne naložíme do fliaš, pridáme k nim sladidlo, zalejeme vodou a na vrch dáme trocha kys. citrónovej.
Krok 2: Fľaše uzavrieme a sterilizujeme 10 minut.
Zveřejněno 20. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
Moje poznámka
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 24 minutami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 12 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 51 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Tématické fráze:
dia zavařování,
dia kompóty,
dia kompoty recepty,
dia kompot,
tresnovy kompot dia,
zavařování dia,
dia kompoty recept,
zavařování třešní pro diabetiky,
zavarovani dia kompotu,
zavarovaní tresni dia,
recepty na dia kompoty,
dia kompot recept,
dia zavařeniny,
recept na dia kompot,
zavařování pro diabetiky,
dia třešňový kompot,
zavarovani tresni bez cukru,
dia cukr na zavařování,
sterilizace kompotů,
zavařujeme dia
Suroviny:
třešně,
sacharin,
kyselina citronová,
voda
Komentáře (10)
Při zavařování se snažím obecně vyhýbat cukru (ovoce ho má samo o sobě dost). Na marmelády a džemy výhradně diaželírovací cukr (laik rozdíl nepozná).
Kompoty, když už přisladit, tak maximálně fruktozou - tady nevím, co to je za druh třešní - i to je důležité (tmavé chrupky cukr nepotřebují) -
Tady odhaduji, že bych dala na dané množství vody 1 PL fruktozy a půl lžičky kyseliny citronové.
Jinak tenhle recept je opsaný ze staré kuchařky, neříkám, že ve své době byl špatný, tehdy nic jiného neexistovvalo, ale dnes máme lepší a účinnější sladidla.
Navíc dávat sem neúplné recepty, kdy si musím jinde najít dobu sterilizace,když to neznám....tak radši použiju recept, který je napsán se vším všudy