

Dia trešnový kompot
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Dia trešnový kompot
-
já dávám 8 tablet na sklenku-720
na malou 4 tby
-
a co sa týka sterilizacie,sa ospravedlnujem.Brala som to nejako automaticky,ze kazdy ma vlastny sposob sterilizace.Ja uz roky sterilizujem tak:kompoty ulozim do hrnca,zalejem vodou tesne pod viecko a necham zovriet.Pri vrení ,pod prikrytym hrncom sterilizujem podla tvrdosti ovocia.Ak je ovocie tvrdsie,cize si vyzaduje dlhsie varenie tak 20-30 min.a naopak pri ovoci maksom len 10 minut,inak by sa to ovocie podla mna rozvarilo.A ked zavaram uhorky tak to len nechám 2-3 min vriet a dost.A zatial som nemala ziadny problem s kompotmi.
-
Ono je to s tymi sladidlami vselijako,tu pisu,ze je skodlive to a inde zase,ze ine.Je pravda,ze nie su najzdravsie,ale ako inak urobit kompot pre diabetika.Fruktoza tu bola spomenutá,ale tá ma sacharidové jednotky a v konecnom dosledku si ho bude moct diabetik dat v mensom mnozstve.A ten pocet tabliet sa mi nezda velky,mam osobnu skusenost,ze to nie je vela.
-
Problém holky je, že ivako prdí na to se obtěžovat s nějakou odpovědí
-
Prosím o upřesnění, jak dlouho je střeba sterilovat a při jaké teplotě. Děkuji. A jinak jak píše Špagetka, taky už sacharín nepoužívám a tady bych dala tak 2 až 3 tablety a to už maximálně.
-
Já vařím už jen dia, protože muž je velmi silný diabetik a i s dalšími problémy. Sacharín už řadu let nepoužívám vůbec,jeho problémem je, že pokud se přežene množství, tak je výsledek hodně hořký. Navíc podle nejnovějších poznatků ve světě diabetu se od používání sacharinu ustupuje, používají se prostředky ńa bázi aspartámů a ovocných přírodních cukrů (i javorový sirup je zdravější)
Při zavařování se snažím obecně vyhýbat cukru (ovoce ho má samo o sobě dost). Na marmelády a džemy výhradně diaželírovací cukr (laik rozdíl nepozná).
Kompoty, když už přisladit, tak maximálně fruktozou - tady nevím, co to je za druh třešní - i to je důležité (tmavé chrupky cukr nepotřebují) -
Tady odhaduji, že bych dala na dané množství vody 1 PL fruktozy a půl lžičky kyseliny citronové.
Jinak tenhle recept je opsaný ze staré kuchařky, neříkám, že ve své době byl špatný, tehdy nic jiného neexistovvalo, ale dnes máme lepší a účinnější sladidla.
Navíc dávat sem neúplné recepty, kdy si musím jinde najít dobu sterilizace,když to neznám....tak radši použiju recept, který je napsán se vším všudy -
Milá Ivako, prosím, mohla by si venovať viac pozornosti pri pridávaní receptov? Myslím doba sterilizácie, presnejší návod na prípravu a pod. Týka sa to viacerých tvojich receptov, ďakujem za pochopenie.
-
Zkušenosti s dia zavařováním nemám, ale jestli, spagetko, víš, jak na to - doplň to prosím. Protože jestli to někdo zkusí a nepovede se, může mu to pošramotit kuchařský sebevědomí a vzít chuť na další zkoušení nového
-
5 tablet sacharínu na 3 dcl vody? No nevím ....