Postup přípravy
Krok 1: Umyté čerešne naložíme do fliaš, pridáme k nim sladidlo, zalejeme vodou a na vrch dáme trocha kys. citrónovej.
Krok 2: Fľaše uzavrieme a sterilizujeme 10 minut.
Zveřejněno 20. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
Moje poznámka
Dia trešnový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98RP
Nejnovější recepty
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 20 minutami
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 11 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 14 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
Fitulka před 20 minutami
Valašská kyselice
Fitulka před 29 minutami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 1 hodinou
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 1 hodinou
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 9 hodinami
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 11 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 11 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 13 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 13 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 20 hodinami
Tématické fráze:
dia zavařování,
dia kompóty,
dia kompoty recepty,
dia kompot,
tresnovy kompot dia,
zavařování dia,
dia kompoty recept,
zavařování třešní pro diabetiky,
zavarovani dia kompotu,
zavarovaní tresni dia,
recepty na dia kompoty,
dia kompot recept,
dia zavařeniny,
recept na dia kompot,
zavařování pro diabetiky,
dia třešňový kompot,
zavarovani tresni bez cukru,
dia cukr na zavařování,
sterilizace kompotů,
zavařujeme dia
Suroviny:
třešně,
sacharin,
kyselina citronová,
voda
Komentáře (9)
Při zavařování se snažím obecně vyhýbat cukru (ovoce ho má samo o sobě dost). Na marmelády a džemy výhradně diaželírovací cukr (laik rozdíl nepozná).
Kompoty, když už přisladit, tak maximálně fruktozou - tady nevím, co to je za druh třešní - i to je důležité (tmavé chrupky cukr nepotřebují) -
Tady odhaduji, že bych dala na dané množství vody 1 PL fruktozy a půl lžičky kyseliny citronové.
Jinak tenhle recept je opsaný ze staré kuchařky, neříkám, že ve své době byl špatný, tehdy nic jiného neexistovvalo, ale dnes máme lepší a účinnější sladidla.
Navíc dávat sem neúplné recepty, kdy si musím jinde najít dobu sterilizace,když to neznám....tak radši použiju recept, který je napsán se vším všudy