Těsto na pizzu
Chutná rodině pizza? Podle tohoto receptu doma velmi jednoduše připravíte těsto na pizzu, které nedá mnoho práce. Na plechu pak pizzu obložíte podle vlastních chutí nebo zásob v lednici a po vykynutí zprudka upečete.
Suroviny pro 2 kusy
2 pizzy o průměru 32 cm
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 914 kJ / 2 131 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,20 g |
| Tuky | 41,53 g |
| Vláknina | 16,44 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 370,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, trošku mouky a cukr a necháme 15-20 minut vzejít kvásek.
Krok 2: Do vykynutého kvásku přidáme zbytek hladké mouky, sůl, olej a vše zpracujeme do měkkého a hladkého těsta.
Krok 3: Zakryté těsto necháme cca 45-60 minut kynout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každou roztáhneme na plech s pečicím papírem.
Krok 5: Těsto na pizzu obložíme dle vlastní chuti a po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 15 minut.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8n
Moje poznámka
Těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8n
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 17 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 20 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 20 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 48 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 1 hodinou
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 13 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 13 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 13 hodinami
Tématické fráze:
pizza recept,
recept na pizzu,
testo na pizzu jako z pizzerie,
recepty na pizzu,
pizza recepty,
recepty na pizzi,
recept pizza,
pizza recept bez droždí,
recepty pizza,
nejlepsi kynute těsto na pizzu,
pizza bez droždí,
testo,
těsto na,
pizza bez kvasnic,
nekynuté těsto na pizzu jako z pizzerie,
recept na pizzu bez droždí,
návod na pizzu,
jednoduché domácí těsto na pizzu,
top recepty pizza,
jednoduchy recept na pizzu
Suroviny:
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
mouka hladká,
olej olivový,
sůl
Komentáře (167)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Video je také krátké a matoucí.
Moc děkuji,
Hanka
Jinak co se týče pizzy,vzniklo jako jídlo chudých z chlebových placek,co si dělali.Neměli moc ve spíži,bylo to jako dříve u nás.Sádlo vzácné,vejce také,mléko na sýr a máslo,takže se vytvořilo jednoduché těsto,mouka,sůl,trochu olivového oleje,které si lisovali a kypřidlo.Pak na něj dali co kdo měl - rajčata,olivy,sýr ,bazalka .No a náplň se lišila dům od domu.Do těsta nepatří vejce,ale když se dá,nic se nepokazí.
Každý i to malý dítě, možná i s tou feťačkou za mámu ví že droždí kyne předevšim díky cukru který droždí požírá a tim se zvětšuje a ne díky teplu. Takže proces se v lednici pouze zpomalí, ale nezastaví. Pokud to chcete mít rychle tak ano, v teple se proces urychlí a těsto ale zřídne ;)
PS: To vejce bych ale do pizza těsta opravdu nedával. A olivový olej se při vysokých teplotách připaluje tak si myslim že do pizza těsta taky nepatří.
Cwelkový dojem z receptu? -10
prosím ať jsou tvé rady lepší než tvá čeština...
v chladu se proces zpomaluje a ne zastavuje
Veris:
Bludimirka:
zizala:
www.toprecepty.cz
??:
Irrena:
Jen nechápu, že se nikdo nepodiví nad tím, že se dá těsto KYNOUT do lednice?! Mě bylo vštěpováno, že musí těsto kynout v teple?!!!!
1kg hl. mouky, 1 droždí, 5dl vlaž. vody, 3lžíce oleje a sůl. vypracované těsto rozdělím na 4 bochánky a dám do lednice na 12h. Výborná pizza :)
(asi)
1/2 kg polohrubé mouky
1/2 kostky kvasnic
špetku soli
špetku cukru
1 dcl oleje
a vlažnou vodu od oka.
Postup dělejte podle pořadí.
Ja si to dělám fůrt a moc mi to chutná tak to vyskoušejte
Tak doufejme,že už nebude zkoušet žádný receptík z topek,pro takové recepty neposíláme,že.