Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 930 kJ / 1 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,75 g |
Tuky | 88,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 432 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,15 g |
Sacharidy | 9,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou.
Krok 2: Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme kořením a na rozpáleném sádle po všech stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou a v troubě upečeme doměkka. Občas podléváme vlastní šťávou.
Krok 3: Před koncem pečení poklademe maso plátky másla a dáme ještě na chvíli péci. Měkké maso vyjmeme a pokrájíme na plátky.
Krok 4: Šťávu zalijeme smetanou, přidáme pokrájené okurky a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem, případně zakapeme citrónovou šťávou (podle kyselosti okurků).
Zveřejněno 3. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta s okurkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LnGX
Moje poznámka
Jelení kýta s okurkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LnGX
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 18 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 6 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 9 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 10 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 10 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 10 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 11 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 14 hodinami
Tématické fráze:
jeleni kyta,
recepty jelení kýta,
jelení kýta recept,
jelení nudličky,
jelení kýta recepty,
jeleni kyty s okurkou,
jelení maso kýta recepty,
luxusní recepty na jelení kýtu,
jelení recepty,
recepty z jelení kýty,
recept na jelení kýtu,
pečeme jelena,
jídla z jelení kýty,
jelení na nudličky,
uzená jelení kýta,
jak udelat jelení šunku,
recepty z jeleního masa,
jelen doba peceni,
kořeni na na jelena,
ptáčky z jeleního masa
Suroviny:
kýta jelení,
okurky sterilované,
šunka,
slanina uzená,
koření na divočinu,
sádlo,
máslo,
smetana kysaná,
okurky sterilované,
sůl,
pepř
Komentáře (45)
Takže mohu doporučit i srnčí masíčko na tento recept. Vybrakovat mrazáky a do toho,stejné budou ty "lepší" polovice celé příští dva týdny čučet do bedny.
Zajímavé!
Nakonec včera koupil v Lidlu v Šamoríně! Zítra se to peče ze srnčího!Písnu jaké to bylo!