Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 955 kJ / 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,50 g |
Tuky | 27,57 g |
Vláknina | 5,70 g |
Cholesterol | 303 mg |
Sodík | 343 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 22,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve smícháme koření – 3.- 5.položka a prokapeme olejem.
Krok 2: Maso očistíme, nakrájíme na pláty – já měla 4, naklepeme a nařízneme na okrajích.
Krok 3: Smíchané koření zalijeme 1 dcl vína. Vetřeme do masa po obou stranách a necháme při pokojové teplotě odležet cca 1 hodinu (delší doba nevadí, nedávat do lednice!)
Krok 4: V tlakovém hrnci rozpálíme olej (případně jiný nám milý tuk) a vhodíme na drobno nakrájenou cibuli. Po rozpěnění opečeme zprudka pláty masa po obou stranách, podlijeme zbytkem vína a tlakáč uzavřeme. Po 40 minutách je maso perfektní.
Krok 5: Otevřeme tlakáč, maso vyndáme, a dáme se do ochucování: V hrnku smícháme smetanu s octem – dle chuti, ale necháme ji kyselejší a smícháme asi s 2 lžícemi hladké mouky.
Krok 6: Promícháme ve výpeku, provaříme cca 15 minut. Pak dle chuti přidáme sojovku – sladkou ale ne hlavně moc slanou, proto vyhovuje Indonézská.
Krok 7: Vypneme plotýnky a dáme prohřát zpět masíčko, necháme ještě 5 minut propojit chutě.
Příloha: Rýže, ale půjdou i těstoviny
Příloha: Rýže, ale půjdou i těstoviny
Zveřejněno 30. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Manželova specialita z hovězího masíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9PB
Moje poznámka
Manželova specialita z hovězího masíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x9PB
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 7 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 7 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 9 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 10 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 11 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 11 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 12 hodinami
Tématické fráze:
jaké uvařit speciality,
masové speciality,
masové speciality recepty,
hovězí recepty,
spacialita z jater hovězích,
tatarák z hovězího srdce recept,
tatarák z hovězího srdce,
recepty z hovězího masa,
spesiality jidla,
domácí specialita,
dobré masíčko,
recepty na masové speciality,
recepty masových specialit,
masíčka,
hovezi specialita ze smetanou,
marinové hovězí,
speciality na gril recept,
speciality na gril recepty,
specialita na gril recept,
specialita na grilu recept
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
koření tandoori masalo,
koření medvědí gril reny,
pepř česnekový,
víno bílé suché,
smetana zakysaná,
ocet malinový,
omáčka sojová sladká,
tuk
Komentáře (16)
Spagi, není jen deci tekutiny do papiňáku málo?Vím, že i maso pustí šťávu, já bych se bála, už jsem papiňák přismahla
Děkuji za hodnocení