Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z červené řepy s křenem

Velmi jednoduchý recept na pikantní pochoutku, která vás postaví na nohy. Kombinace zdravé červené řepy a strouhaného křenu v množství "co kdo snese" je opravdu velká výzva. Vyzkoušejte, a žádná viróza nemá šanci.

Hodnocení receptu je 4,8 (68×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie321 kJ /
77 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky0,20 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,88 g
Sůl12,20 g
Sacharidy16,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu oloupeme, nastrouháme nahrubo a promícháme ji s citrónovou šťávou. Krok 2: Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a jemně nastrouhaný křen. Krok 3: Ve 250 ml vody rozpustíme 2 lžičky moučkového cukru, 1-2 lžičky soli a 1 lžíci octa. Krok 4: Vše promícháme a necháme vychladit.

TIP: Červená řepa k kuchyni

Zveřejněno 27. 3. 2010

Poznámka autorky Eliza

Křenu, co kdo snese.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZm1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZm1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Řepu a křen miluju, je to opravdu kombo k postavení na nohy! 😁💪

Přidávám i nastrouhané jablko. Nebát se experimentovat. Hodí se i cuketa, hokaido, zázvor, 2-3 řebíčky vše podle chuti.. Nelepší je rozleželý v lednici.

Výborný salát! :yes: Během týdne ho jdu dělat už podruhé.

super :yes:

Marie Pokorná 24. 11. 2015 11:19
Červená řepa + pomazánkové máslo, sůl trochu pepře hotovo
Namazat na toustový chléb, výborná večeře i pro dospělé a hlavně děti:-p

Opravdu je moc dobrý;-)www.toprecepty.cz

Výborný salát,plný vitamínů :yes: :-8

Moc dobrý salát...:-):yes:

Jednoduchý, ale výborný recept - sobě ho sice dělám bez křenu :-8 ale rodičům se vším všudy :)

:yes::-K Vyborny:yes::yes:

Delam tez, jen nepridavam cukr( cervena repa i mrkev jsou prirodne sladke) a zasadne bez pouziti vody. Kdyz ochutim cukrem, soli, krenem a citronem, zelenina pusti svoji vlasni stavu. Nakonec dochutim olivovym olejem.

Tak dnes jsem ho dělala k obědu.Doporučuji všem,je moc dobrý a tobě Eliz,posílám pozdrav a bodíka:-K:yes:

výborný salátek už jsem ho dělala dvakrát:-p

Výborný:-p

poprve z repy a vyborny. Vynechala sem par surovin, ze nebyl cas a i tak fajn..:-*

Eli,presne takýto šalát som hľadala,mám v záhradke mladé repy:-)Je moc dobrý,dala som balzamikový ocot.Pridávam fotku:-K

Mám radost...:-)

pro velký úspěch jsem udělala salátek i dnes - je opravdu vynikající :-)) :yes:

zízal-jen představa o strouhání křenu by mne mohla dohnat k slzám...nejsem tak odvážná a taky jsme byli tak rychlí , že nedošlo na ocet, křen a o vychlazení-ani nemluvím :-)):yes:

Tak salátek je perfektní-my jsme ho zblajzli jen osolený, posypaný moučk.cukrem a zakápnutý citr.šťávou.:yes: Podařilo se mi ulovit lžíci salátu na smíchání s křenem - slabý vzorek :-( je to perfektní, křupavé a víc než jedlé :-))

Katty, když nastrouháš celý kus a zbytek, který nevyužiješ, hned smícháš s citronovou šťávou a zmrazíš, zůstane jako čerstvý, pokud ho nenecháš moc dlouho;-)

Díky, je mi jasné, že čerstvý je nejlepší, ale koupit musím 20ti centimetrový kořen a spotřebuji 3 cm a zbytek chudák uschne v zapomění....:-( a zrovna jsem koupila řepu mňam, mňam :-))

Ahojky :-), můžeš, zamíchala bych ho do nálevu. Ale nebude to ono...:-S. Osobně tyhle směsi používám spíš na párek nebo v horším případě (když nemám čerstvý křen) do omáčky...

Zdravím, mám skromný dotaz-můžu tam dát krenex nebo jak se jmenují ty zázraky z obchodu? :-O :-))

Vynikající salát!:yes:+9.

Tématické fráze:
salát z červené řepy s křenem, salát z červené řepy, nejlepší salát z červené řepy, červená řepa s křenem, červená řepa salát s křenem, červená řepa salát, červená řepa s křenem recepty, červená řepa recepty saláty, cervena repa s krenem salat, řepa s křenem, červená řepa s křenem recept, salát z červené řepy a křenem, červená řepa nejlepší recepty salát, salát červená řepa s křenem, recept na salát z červené řepy s křenem, salát z červené řepy a křenu, salát s červené řepy, salát s červené řepy s křenem, salat z repy, saláty z červené řepy

Suroviny:
řepa červená, mrkev, šťáva citronová, křen, voda, cukr moučkový, ocet, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu