Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 784 kJ / 1 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,98 g |
| Tuky | 3,87 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 116 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 412,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová rýže k masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MN85
Moje poznámka
Zeleninová rýže k masu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MN85
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 11 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Afrika řezy
hliboka před 11 minutami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 51 minutami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 56 minutami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 1 hodinou
Koka sušenky
habis před 2 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 3 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 3 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 3 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 3 hodinami
Tématické fráze:
rýže k masu,
zeleninova rýže,
rýže jako příloha,
rýže po arabsku,
zeleninová příloha k masu,
rýže se zeleninou jako priloha,
maso se zeleninou a ryzi,
maso zeleninová rýže recept,
zeleninovarýže s masem,
recept rýže s příchutí,
prilohova zeleninova ryze,
příloha k rýži,
ryze priloha,
rýže jako příloha k masu,
zeleninova rýže masem,
rýže se zeleninou jako příloha recepty,
zeleninová rýže jako příloha,
maso přiloha ryze,
jak se dela ryže a maso,
maso rýže zelenina recepty
Suroviny:
rýže,
celer řapíkatý,
pórek,
mrkev,
cibule,
olej,
kmín celý,
sůl,
koření hřebíček
Komentáře (14)
Přikryjte pokličkou a nechte vařit asi 10 minut. Občas pokličku zvedněte a zkontrolujte, jestli se voda nevypařuje moc rychle. Po 10 min. ochutnejte a jestli je rýže ještě tvrdá a už nemá vodu, trochu jí dolijte a opět přikryjte pokličkou. Kdyby bylo vody naopak moc, sundejte pokličku a zvyšte plamen, voda se poměrně rychle vypaří. Výsledná rýže by měla být poloměkká, tj. aby se dala snadno skousnout, ale pořád jste cítili jednotlivá zrnka mezi zuby. Já přidávám do rýže ještě 1 lžíci oleje, rozpůlenou cibuli, do ní vmáčknu hřebíček a i danou zeleninku, co je dnes v popisu u receptíku.Každý si ale dělá rýží podle sebe a zajetého způsobu. Spíše ji už děláme podle oka a ze zvyku, ale snažila jsem se to zde popsat, alespoň trochu, kdyby chtěl někdo třeba dělat rýži poprvé.
varilamyskakasicku: krásné obrázky