Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová rýže k masu

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 5. 2012 21:52

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 784 kJ / 1 860 kcal
Bílkoviny36,98 g
Tuky3,87 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy412,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 5. 2012 15:27

supina:Pokud nemáte hrnec na rýži, dejte do obyčejného hrnce na každý hrnek rýže 1,5 hrnku studené vody. Zlaté pravidlo je, že by vody mělo být tolik, aby byla asi jeden článek vašeho prostředníčku nad rýží. Promíchejte. Rozehřejte plotýnku na nejvyšší plamen a až začne voda vřít, okamžitě snižte na plamen nízký tak, aby voda mírně probublávala. Zásadně teď rýži až do konce nemíchejte.

Přikryjte pokličkou a nechte vařit asi 10 minut. Občas pokličku zvedněte a zkontrolujte, jestli se voda nevypařuje moc rychle. Po 10 min. ochutnejte a jestli je rýže ještě tvrdá a už nemá vodu, trochu jí dolijte a opět přikryjte pokličkou. Kdyby bylo vody naopak moc, sundejte pokličku a zvyšte plamen, voda se poměrně rychle vypaří. Výsledná rýže by měla být poloměkká, tj. aby se dala snadno skousnout, ale pořád jste cítili jednotlivá zrnka mezi zuby. Já přidávám do rýže ještě 1 lžíci oleje, rozpůlenou cibuli, do ní vmáčknu hřebíček a i danou zeleninku, co je dnes v popisu u receptíku.Každý si ale dělá rýží podle sebe a zajetého způsobu. Spíše ji už děláme podle oka a ze zvyku, ale snažila jsem se to zde popsat, alespoň trochu, kdyby chtěl někdo třeba dělat rýži poprvé.:-K Někdy dám kari koření, někdy pak přidám hrášek, někdy sypkou červenou papriku, někdy rajčátko, většinou dělám rýži s jinou příchutí. :-K;-)

Betyna

12. 5. 2012 19:48

:yes:

supina supina

12. 5. 2012 16:31

Dotaz:-8 jak a v cem dusite ryzi?

nofrona

12. 5. 2012 12:24

:yes::yes: To je dobrotka:-K:-K:-p:-p

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 5. 2012 11:32

senky::-K díky Šenky a díky všem:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 5. 2012 11:09

vseumel: já ji peru pokaždé, jak píšeš, dokud není voda čirá;-):-)

senky senky

12. 5. 2012 11:07

:yes::yes: ale také rýži dusím;-) s hráškem, mrkvičkou, někdy po arabsku s nudličkami, mandlemi a rozinkami:-p máme rýži rádi jakkoliv:yes::yes:

vseumel

12. 5. 2012 11:03

Před tepelnou úpravou je potřeba rýži pořádně několikrát proprat v ruce v teplé vodě, do té doby, než bude voda čirá. Vyzkoušejte, budete překvapené, že i z úplně obyčejné rýže vytvoříte vynikající přílohu. Doporučuji dusit jako tejaja. Jinak hezká rýže. :yes::-p

rebeka rebeka

12. 5. 2012 08:26

Strowberry: já taky.. v tomto případě;-):-p:-D:yes:

varilamyskakasicku: krásné obrázky:-K:yes::yes::-)

tejaja tejaja (moderátorka)

12. 5. 2012 07:13

Ak robím ryžu ako prílohu, nikdy ju nevarím, ale dusím, je chutnejšia. S klinčekmi zapichnutými v celej cibuli. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 5. 2012 23:59

Taky dělám rýži všelijak. Někdy s hráškem, jindy s něčím jiným. Vypadá dobře;-):yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 5. 2012 22:00

Strowberry: tak to je slovo mého manžela, díky:-));-)

Strowberry Strowberry

11. 5. 2012 21:58

Pro mě by ani nemuselo být maso. Snědla bych jí holou :yes::-))

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: rýže k masu zeleninova rýže rýže jako příloha rýže po arabsku zeleninová příloha k masu rýže se zeleninou jako priloha maso se zeleninou a ryzi maso zeleninová rýže recept zeleninovarýže s masem recept rýže s příchutí prilohova zeleninova ryze příloha k rýži ryze priloha rýže jako příloha k masu zeleninova rýže masem rýže se zeleninou jako příloha recepty zeleninová rýže jako příloha maso přiloha ryze jak se dela ryže a maso maso rýže zelenina recepty

Suroviny: rýže, celer řapíkatý, pórek, mrkev, cibule, olej, kmín celý, sůl, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Zeleninová rýže k masu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MN85