Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 479 kJ / 1 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,06 g |
| Tuky | 119,72 g |
| Vláknina | 4,14 g |
| Cholesterol | 387 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 25,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, dobre umyjeme a vložíme do misy s osolenou vodou, do ktorej pridáme šťavu z polovice citróna a kolieska nakrájané z druhej polovice.
Krok 2: Do hrnca dáme variť vodu, osolíme a keď voda zovrie, vložíme do nej karfiol. Varíme asi 40 minút.
Krok 3: Scedíme a schladíme vo vode s citrónom.
Krok 4: Na dno zapekacej misy poukladáme plátky masla, trochu osolíme (použila som poloslané maslo) a na ne dáme ružičky karfiolu. Pri pečení sa karfiol ochutí slanou parou zospodu.
Krok 5: Na karfiol nastrúhame syr, zakryjeme vrstvou smotany a pomedzi ružičky a navrch poukladáme ančovičky.
Krok 6: Misu zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 40 minút pri 180°C. Potom alobal odstránime, pridáme paradajky a pečieme odkryté ešte asi 10 minút.
Zveřejněno 17. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karfiol (květák) so syrom a ančovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jzq2
Moje poznámka
Karfiol (květák) so syrom a ančovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jzq2
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
proč zhořkne květák,
proč květák zhořkne,
pečený květák ančovičky,
pach z květáku,
zhořkne květák,
květák zhořkne,
květákový salát s ančovičkami,
jak varit s ancovickama
Suroviny:
květák,
sýr,
smetana,
máslo,
ančovičky v oleji,
citron,
sůl
Komentáře (5)