Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený karfiol / květák

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Olej rozohrejeme. Keď je dostatočne horúci, vhodíme 1/2 lyžičky horčicových semienok a necháme vypraskať. Krok 2: Pridáme štipku mletej kurkumy a vhodíme karfiol rozdelený na menšie kúsky. Pridáme trošičku vody a dusíme 10 minút. Krok 3: Potom pridáme kukuricu a hrach, štipku čierneho korenia, osolíme a dusíme ďalších 5 minút. Všetka tekutina sa musí vydusit.

Zveřejněno 4. 2. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený karfiol / květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X3z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený karfiol / květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X3z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

tak jsem to zkusila, i když jsem neměla ty správné ingredience?.) ale jak jsem to tu zahlídla mela jsem strašnou chut :-) takže jsem dala semínk, cibulku, karfiol, sůl, pepř, kurkumu no a pak dle ledničky nahrubo strouhanou mrkev, provenskálské koření a jestě rajčátko bez šlupky, aby se rozdusilo a udelalo távičku :-) a můžu říct, že takhle dobrý květák jsem snad jestě nemela :-) díky fakt mnamka

Děkuji za bezvadnou dietní večeři. Jen jsem nepoužila hrášek, moc ho nemusím. Posílám receptu bod a obrázky. :-K:-)

Míšo, parádní receptík, zeleninka je :-pzdravá 6.bodík;-):yes:

dakujem za bodiky :-)
@Teta Lena, ano aj tak to moze byt dobre, len mne by to deti nejedli, s tym ciernym korenim sa mi to zdalo akurat,ale samozrejme, kto ma rad chilli a zazvor,urcite treba vyskusat..miesto kari korenia-kari listky dat osmahnut po tom co vypukaju horcicne semienka.
Kari listky: http://www.sailusfood.com/wp-content/uploads/curry...

MURRAYA, CURRY LEAF, KARI LIST / a. CURRA LEAF TREE / f. LE MURRAYA / n. MURRAYA
- listy keře z čeledi routovitých "Murraya koenigii Spr." je v Indii a na Srí Lance součástí koření kari. Ke kořenění jsou nejvhodnější listy čerstvé, sušené ztrácejí poněkud vůni a palčivou ostrost. Rostlinu můžeme u nás pěstovat v květináčích a listy pak používat do indonéských a indických pokrmů.

Dělám něco podobného,přidávám ještě kari,čili a zázvor.Výborné a bodík posílám:-p:yes::-*

Hmm, zajímavá úprava, květák máme rádi :-p

ked zacnu pukat,treba stiahnut ohen...prikryt alebo hned vhodit zeleninu

Přesně takto dělám i s tou kurkumou, jen bacha na ty semínka -někdy pukaj moc prudce :-D, jinak :-p:yes::yes:

Míšo, ty má tak zajímavé recepty, je vidět, žee nejsou přímo naše, ikdyž ingredience známe všichni;-):yes:

Tématické fráze:
květák recepty, duseny kvetak, květák na kari, květák dušený, mražený květák, murraya koenigii, priloha kvetak mrkev, recepty z květáku, vegan recepty květák, jak se vaří karfiol, indická kuchyně recepty s obrázkem, dušený květák recept, dušený květák s mrkví, květák jako příloha, květákové recepty, duseny kvetak s kurkumou, recepty s květákem, duseny kvetak brambor, dušen mrkev s bramborem a masem, květák mražený

Suroviny:
květák, hrášek mražený, kukuřice mražená, semínka hořčičná, kurkuma, pepř mletý, sůl, voda

Přidat fotografie receptu