Dušený karfiol / květák

michsamant Kuchařka: michsamant

Doba přípravy: 15-20 minut Přílohy 9 názorů

Suroviny

1 menší květák
hrst mraženého hrášku
hrst mražené kukuřice
hořčičná semínka
kurkuma
mletý černý pepř
sůl
voda na podliatie
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Olej rozohrejeme. Keď je dostatočne horúci, vhodíme 1/2 lyžičky horčicových semienok a necháme vypraskať.

  2. Pridáme štipku mletej kurkumy a vhodíme karfiol rozdelený na menšie kúsky. Pridáme trošičku vody a dusíme 10 minút.

  3. Potom pridáme kukuricu a hrach, štipku čierneho korenia, osolíme a dusíme ďalších 5 minút. Všetka tekutina sa musí vydusit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušený karfiol / květák

  • Lenullka Lenullka

    tak jsem to zkusila, i když jsem neměla ty správné ingredience?.) ale jak jsem to tu zahlídla mela jsem strašnou chut :-) takže jsem dala semínk, cibulku, karfiol, sůl, pepř, kurkumu no a pak dle ledničky nahrubo strouhanou mrkev, provenskálské koření a jestě rajčátko bez šlupky, aby se rozdusilo a udelalo távičku :-) a můžu říct, že takhle dobrý květák jsem snad jestě nemela :-) díky fakt mnamka

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuji za bezvadnou dietní večeři. Jen jsem nepoužila hrášek, moc ho nemusím. Posílám receptu bod a obrázky. :-K:-)

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Míšo, parádní receptík, zeleninka je :-pzdravá 6.bodík;-):yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autorka receptu)

    dakujem za bodiky :-)
    @Teta Lena, ano aj tak to moze byt dobre, len mne by to deti nejedli, s tym ciernym korenim sa mi to zdalo akurat,ale samozrejme, kto ma rad chilli a zazvor,urcite treba vyskusat..miesto kari korenia-kari listky dat osmahnut po tom co vypukaju horcicne semienka.
    Kari listky: http://www.sailusfood.com/wp-content/uploads/curry...

    MURRAYA, CURRY LEAF, KARI LIST / a. CURRA LEAF TREE / f. LE MURRAYA / n. MURRAYA
    - listy keře z čeledi routovitých "Murraya koenigii Spr." je v Indii a na Srí Lance součástí koření kari. Ke kořenění jsou nejvhodnější listy čerstvé, sušené ztrácejí poněkud vůni a palčivou ostrost. Rostlinu můžeme u nás pěstovat v květináčích a listy pak používat do indonéských a indických pokrmů.

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Dělám něco podobného,přidávám ještě kari,čili a zázvor.Výborné a bodík posílám:-p:yes::-*

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hmm, zajímavá úprava, květák máme rádi :-p

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autorka receptu)

    ked zacnu pukat,treba stiahnut ohen...prikryt alebo hned vhodit zeleninu

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Přesně takto dělám i s tou kurkumou, jen bacha na ty semínka -někdy pukaj moc prudce :-D, jinak :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Míšo, ty má tak zajímavé recepty, je vidět, žee nejsou přímo naše, ikdyž ingredience známe všichni;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: květák na kari duseny kvetak květák dušený mražený květák murraya koenigii vegan recepty květák jak se vaří karfiol indická kuchyně recepty s obrázkem dušený květák recept dušený květák s mrkví květák jako příloha duseny kvetak brambor dušen mrkev s bramborem a masem květák mražený kvetak recept vegan vegan kvetak dietní květák na kari vegan kvetak recept curry leaves recepty murraya curry

Zapomněl/a jsem heslo