Dušený karfiol / květák

Přílohy Doba přípravy: 15-20 minut 9 názorů

Přílohy Doba přípravy: 15-20 minut 9 názorů

Suroviny

1 menší květák
hrst mraženého hrášku
hrst mražené kukuřice
hořčičná semínka
kurkuma
mletý černý pepř
sůl
voda na podliatie

Postup přípravy receptu

  1. Olej rozohrejeme. Keď je dostatočne horúci, vhodíme 1/2 lyžičky horčicových semienok a necháme vypraskať.

  2. Pridáme štipku mletej kurkumy a vhodíme karfiol rozdelený na menšie kúsky. Pridáme trošičku vody a dusíme 10 minút.

  3. Potom pridáme kukuricu a hrach, štipku čierneho korenia, osolíme a dusíme ďalších 5 minút. Všetka tekutina sa musí vydusit.

Komentáře k receptu Dušený karfiol / květák

  • Lenullka Lenullka

    tak jsem to zkusila, i když jsem neměla ty správné ingredience?.) ale jak jsem to tu zahlídla mela jsem strašnou chut :-) takže jsem dala semínk, cibulku, karfiol, sůl, pepř, kurkumu no a pak dle ledničky nahrubo strouhanou mrkev, provenskálské koření a jestě rajčátko bez šlupky, aby se rozdusilo a udelalo távičku :-) a můžu říct, že takhle dobrý květák jsem snad jestě nemela :-) díky fakt mnamka

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuji za bezvadnou dietní večeři. Jen jsem nepoužila hrášek, moc ho nemusím. Posílám receptu bod a obrázky. :-K:-)

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Míšo, parádní receptík, zeleninka je :-pzdravá 6.bodík;-):yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant (autorka receptu)

    dakujem za bodiky :-)
    @Teta Lena, ano aj tak to moze byt dobre, len mne by to deti nejedli, s tym ciernym korenim sa mi to zdalo akurat,ale samozrejme, kto ma rad chilli a zazvor,urcite treba vyskusat..miesto kari korenia-kari listky dat osmahnut po tom co vypukaju horcicne semienka.
    Kari listky: http://www.sailusfood.com/wp-content/uploads/curry...

    MURRAYA, CURRY LEAF, KARI LIST / a. CURRA LEAF TREE / f. LE MURRAYA / n. MURRAYA
    - listy keře z čeledi routovitých "Murraya koenigii Spr." je v Indii a na Srí Lance součástí koření kari. Ke kořenění jsou nejvhodnější listy čerstvé, sušené ztrácejí poněkud vůni a palčivou ostrost. Rostlinu můžeme u nás pěstovat v květináčích a listy pak používat do indonéských a indických pokrmů.

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Dělám něco podobného,přidávám ještě kari,čili a zázvor.Výborné a bodík posílám:-p:yes::-*

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Hmm, zajímavá úprava, květák máme rádi :-p

    Odpovědět

  • michsamant michsamant (autorka receptu)

    ked zacnu pukat,treba stiahnut ohen...prikryt alebo hned vhodit zeleninu

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Přesně takto dělám i s tou kurkumou, jen bacha na ty semínka -někdy pukaj moc prudce :-D, jinak :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Míšo, ty má tak zajímavé recepty, je vidět, žee nejsou přímo naše, ikdyž ingredience známe všichni;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: květák recepty duseny kvetak květák na kari květák dušený mražený květák murraya koenigii priloha kvetak mrkev recepty z květáku vegan recepty květák jak se vaří karfiol indická kuchyně recepty s obrázkem dušený květák recept dušený květák s mrkví květák jako příloha květákové recepty duseny kvetak s kurkumou recepty s květákem duseny kvetak brambor dušen mrkev s bramborem a masem květák mražený