Jahodový hrk
Hrk-hrk dorty jsou oblíbené díky snadné a rychlé přípravě. Obyčejný piškotový korpus s krémem, který stačí připravit protřepaním surovin v nádobě s víkem. V tomto receptu je povrch moučníku ještě přelitý pudinkem z jahodového džusu.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 253 kJ / 3 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,36 g |
Tuky | 151,62 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 259 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 448,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na těsto smícháme všechny suché suroviny, do nich pak přidáme všechny mokré suroviny. Metličkou důkladně rozmícháme.
Krok 2: Kulatou dortovou formu (nejlépe teflonovou) vyložíme pečicím papírem. Boky formy vytřeme olejem. Vlijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C po dobu 15-20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Z jahodového džusu, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink dle návodu na obalu (místo mléka použijeme džus). Odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 4: Ve větší míse (nebo nádobě) s víkem smícháme smetanu ke šlehání, pudinkový prášek bez vaření a jahodový kompot i se šťávou. Pokud chceme, můžeme jahody v kompotu překrájet na menší kusy. Nádobu zavřeme víkem a třeseme tak dlouho, dokud se krém nezpevní.
Krok 5: Na vychladlý korpus rovnoměrně naneseme jahodový krém a zalijeme pudinkem z jahodového džusu. Necháme uležet v lednici, nejlépe přes noc.
Zveřejněno 18. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový hrk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8ZY
Moje poznámka
Jahodový hrk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8ZY
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 5 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 23 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 56 minutami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Rebarborový koláč
kacaba10 před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
jana100 před 2 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 2 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 4 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 6 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 6 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 6 hodinami
Tématické fráze:
buchta hrk krk,
hrk krk,
jahodový kompot s rumem,
hrk hrk řezy s jahodami,
jahodový,
buchta hrk hrk s jahodami,
hrk krk buchta,
hrk hrk dort s jahodami,
hrk hrk buchta s jahodami,
řezy hrk krk,
jahodové řezy hrk hrk,
hrk krk mandarinkové řezy,
hrk hrk krém,
hrk hrk řezy,
jahodová buchta hrk hrk,
jahodový kompot,
hrk krk řezy,
hrk hrk,
kolac hrk krk,
hrk hrk do dort.formy
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
voda,
olej,
smetana ke šlehání,
pudink vanilkový bez vaření,
kompot jahodový,
džus jahodový,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
olej
Komentáře (14)
JitkaS: Fotila jsem to v takovou divnou hodinu, že nebyla ještě tma, ale toho světla také už moc nebylo. S bleskem to bylo zase moc "přesvícené". Z deseti fotografií jsem vybrala to nejslušnější. Příště to bude snad lepší