Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový hrk

Hrk-hrk dorty jsou oblíbené díky snadné a rychlé přípravě. Obyčejný piškotový korpus s krémem, který stačí připravit protřepaním surovin v nádobě s víkem. V tomto receptu je povrch moučníku ještě přelitý pudinkem z jahodového džusu.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenina

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby uležení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby uležení)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 253 kJ /
3 407 kcal
Bílkoviny52,36 g
Tuky151,62 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy448,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto smícháme všechny suché suroviny, do nich pak přidáme všechny mokré suroviny. Metličkou důkladně rozmícháme. Krok 2: Kulatou dortovou formu (nejlépe teflonovou) vyložíme pečicím papírem. Boky formy vytřeme olejem. Vlijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C po dobu 15-20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Krok 3: Z jahodového džusu, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink dle návodu na obalu (místo mléka použijeme džus). Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 4: Ve větší míse (nebo nádobě) s víkem smícháme smetanu ke šlehání, pudinkový prášek bez vaření a jahodový kompot i se šťávou. Pokud chceme, můžeme jahody v kompotu překrájet na menší kusy. Nádobu zavřeme víkem a třeseme tak dlouho, dokud se krém nezpevní. Krok 5: Na vychladlý korpus rovnoměrně naneseme jahodový krém a zalijeme pudinkem z jahodového džusu. Necháme uležet v lednici, nejlépe přes noc.

TIP: Rady a tipy pro přípravu hrk hrk moučníků

Zveřejněno 18. 5. 2012

Poznámka autorky lenina

Na velký plech dejte dvojitou dávku surovin.

Původní recept je právě na velký plech, ale ne s hrk krémem, ale s tvarohem, cukrem a rumem, zalitý vitacitovým pudinkem. Vitacit se sehnat nedá, ostatní podobné nápoje jsou moc cítit umělým sladidlem, proto používám džusy.

Lze použít jakékoliv kompotované ovoce, podle druhu ovoce volím příchuť džusu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový hrk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8ZY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový hrk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8ZY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tentokrát jsem místo jahodového kompotu použila višně z mrazáku. Dala jsem je do rendlíku s pár lžickami hnědého cukru a chvíli povařila. Pak už byl postup stejný jako s kompotem. Džus jsem měla vícedruhový. Uvařila jsem celý litr se dvěma pudinky

lenina: to je škoda:-( já miluju jahody, jejich vůni.. a jahodová sezona pomalu začíná;-):yes::yes: a co se týče jogurtů.. to máš pravdu.. proto zásadně kupuju jen bílé, dochutím vlastní marmeládou nebo javorovým sirupem..

rebelka: dřív jsem je měla ráda a moc, ale od jisté doby mi nechutnají výrobky z jahod. Jogurty, nedej bože jahodový kompot. Cítím z toho takovou divnou pachuť a umělinu. Vždy mi také v jahodové sezoně vadolo, že jsou jahody všude a ve všem. Jednou mamka udělala jahodový kokteil. Udělalo se mi po něm neuvěřitelně špatně, :-(( a od té doby je nemusím

chocolate::-O:-O co jááá:-?:-?:-D:-D:-D:-D se ví...;-):yes::yes::yes: čert vem fotku.. ale ta chuť... ta chuť:-!:-!:-8:-D:-D:yes::yes::yes:

lenina:Co do fotky...my papálisti máte tak barvitou představivost, že bys zírala:-D.Viď Rebi..;-)+8

lenina: jáák bohužel.. něco jahodového:-//:-?:-D:-D:-D jahody jsou úúžasné:yes::yes::yes::-p manžel ví, co je dobré;-):-D:yes:

Všem děkuji za kladné reakce. I když osobně jahody ráda nemám, tak tohle mi docela i chutná. Manžel jahody miluje,tak musím občas bohužel udělat i něco jahodového.
JitkaS: Fotila jsem to v takovou divnou hodinu, že nebyla ještě tma, ale toho světla také už moc nebylo. S bleskem to bylo zase moc "přesvícené". Z deseti fotografií jsem vybrala to nejslušnější. Příště to bude snad lepší:-))

Včra jsem dělala něco podobného bez želatiny a s mandarinkami. Vděčné a rychlé řezy:-):yes:

Chutný moučníček na víkend:yes: škoda jen těch tmavých fotek, mohly lákat ještě víc:-/

Může být dobré ;-):yes:

pěkný moučník:-p:yes::yes: já jsem četka "krk" místo hrk:-D:-D:-D

Tématické fráze:
buchta hrk krk, hrk krk, jahodový kompot s rumem, hrk hrk řezy s jahodami, jahodový, buchta hrk hrk s jahodami, hrk krk buchta, hrk hrk dort s jahodami, hrk hrk buchta s jahodami, řezy hrk krk, jahodové řezy hrk hrk, hrk krk mandarinkové řezy, hrk hrk krém, hrk hrk řezy, jahodová buchta hrk hrk, jahodový kompot, hrk krk řezy, hrk hrk, kolac hrk krk, hrk hrk do dort.formy

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, kakao, vejce, voda, olej, smetana ke šlehání, pudink vanilkový bez vaření, kompot jahodový, džus jahodový, pudink vanilkový, cukr vanilkový, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu