Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborová bábovka

Lety prověřený recept na bábovku v netradičním spojení se svěží kyselostí rebarbory. Tento nadýchaný dezert vás okouzlí a díky skořici a vanilce provoní celou domácnost. Skvělá volba pro milovníky sladkokyselých chutí!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ross154m4 ross154m4

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 55 min bez doby proslazování rebarbory

85 min (30 min příprava + 55 min tepelná úprava, bez doby proslazování rebarbory)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o velikosti 24-26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 103 kJ /
4 566 kcal
Bílkoviny94,49 g
Tuky116,56 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 899 mg
Sůl2,72 g
Sacharidy768,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Poté ji posypeme cukrem, který by měla postupně vstřebat. Pokud rebarbora nasákne všechen cukr, můžeme podle chuti přidat další. Krok 2: Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli a kypřicím práškem. Krok 5: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme střídavě po částech mléko a směs sypkých surovin. Krok 6: Nakonec do těsta zlehka stěrkou přimícháme sníh z bílků a pak ještě opatrně větší část rebarbory. Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy a na povrch nasypeme zbytek rebarbory. Lehce posypeme vanilkovým cukrem Krok 8: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 175 °C zhruba 55 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Krok 9: Po upečení lehce posypeme skořicovým cukrem.

TIP: Jak pečovat o rebarboru na zahradě

Zveřejněno 4. 6. 2012

Poznámka autora ross154m4

Tento recept vznikla více méně ze zoufalství, když jsem se rozhodla udělat v devět hodin večer kynutý rebarborový koláč a uvědomila si, že už mi to časově nevychází. Jelikož jsem měla smíchanou mouku s cukrem a rozehřáté máslo, rozhodla jsem se, že udělám bábovku podle prababičky a rebarboru do toho hodím. A... překvapivě se velice zadařilo!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7Jw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y7Jw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Škoda, že to není vidět na řezu!!:-O Cukru bych ubrala, ale jinak je to super nápad třeba-možná i pro domácí pekárnu!! Rebarbora je skvělá!!:-p

Bibinka:Abych to uvedla na pravou míru - název bábovka je díky bábovkovému těstu, protože tvar opravdu nemá s bábovkou nic společného :-D:-))

tejaja:Děkuji :-))

Ross, místo koláče bábovka je sice dobrý nápad, ale nějak se ti to rozlézá a nedrží dokonale ten bábovkový tvar;-) jinak rebarbora v pečivu je výborná, já zůstanu u koláče a bodík, ten 1. ti dávám i tak:yes:

Robím múčniky z rebarbory, ale toľko cukru by ma nenapadlo na ňu nasypať. Strašne veľa...

Tématické fráze:
rebarbora recepty, rebarborové recepty, rebarborová zmrzlina, rebarborova, domaci babovka, rebarbarova babovka, pravá bábovka, bábovka srebarborou, bábvka z rebarborou, rebarrborova bábovka recept, třená s rebarborou, rebarbora třená, rebarbora recept, recepty z rebarbory, rebarbora z domácí pekárna, rebarborov, babavka pekarny domaci, reberborova babovka, rebarborová babpvka, recept na rebarborovou bábovka

Suroviny:
rebarbora, cukr krupice, máslo, cukr krupice, vejce, mléko, mouka hladká, sůl, kypřící prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, cukr vanilkový, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu