Večky Ciabatta
Neobyčejné spojení nadýchaného italského těsta, srolovaného do veky, s křupavou kůrkou a vláčným středem plným oliv, sušených rajčat a sýra. Pekárna usnadní hnětení i kynutí, takže výsledek je dokonalý i bez velké námahy.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 948 kJ / 1 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,25 g |
Tuky | 50,15 g |
Vláknina | 18,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 303,43 g |
Postup přípravy
Rozdělíme na tři bochánky, každý vyválíme na plát. Krok 5: Na pláty rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaný eidam, najemno nasekaný česnek a nakrájená sušená rajčata a olivy Krok 6: Plát srolujeme do veky, přikryjeme potravinovou fólií potřenou olejem a necháme 20 minut kynout. Krok 7: Potřeme mlékem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Krok 8: Pečeme přibližně 20 minut, dokud nejsou zlatavé a při poklepu nezní dutě.
Zveřejněno 28. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Večky Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Bl
Moje poznámka
Večky Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Bl
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 3 minutami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 14 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 12 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 14 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 16 hodinami
Tématické fráze:
ciabatta se sušenými rajčaty,
ciabatta s rajčaty,
ciabatta,
ciabatta s olivami,
ciabatta rajcatova,
domácí čiabatta,
domácí ciabatta s olivami,
ciabatta recept,
těsto na ciabattu,
ciabatta s rajčaty recept,
cibata,
zapečená ciabatta,
recept na ciabattu,
těsto na ciabatu,
ciabatta testo,
ciabatta s olivami a sušenými rajčaty,
ciabatta recepty,
cibata recept,
recept ciabatta,
rajčatová ciabatta
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí,
olej olivový,
sůl,
koření provensálské,
pepř čtyř barev,
česnek,
sýr eidam,
rajče sušené,
olivy,
mléko,
olej
Komentáře (15)
Určitě vyzkoušejte tu novější verzi, chuť je mnohem výraznější. Doma je to nejžádanější pečivo večer k vínečku
Líbí+
Po těch letech, co jsem si recept vymyslela, jsem ho vylepšila.. česnek, pepř i provensál dát už od počátku-líp se chuti prolnou. Část vody nahradím přímo nálevem z oliv a uberu lžičku soli do těsta.
Ve směsi másla, kterou potíráme chybí to hlavní - česnek