Suroviny
Porce: na 8 skleniček o objemu 300 ml
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 511 kJ / 2 990 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,10 g |
Tuky | 309,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 15,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolku rozpustíme máslo, pak vyšleháme s krupicovým cukrem, postupně zašleháme jedno po druhém vejce. Šlehačem dohladka prošleháme kakao s horkou vodou a vmícháme do ušlehané vaječné směsi.
Krok 2: Postupně střídavě zamícháme kysanou smetanu a mouku prosátou s práškem do pečiva, sodou, solí a vanilkou. Vlijeme do máslem vymazaných sklenic se širokým a rovným hrdlem asi do 2/3 jejich výšky.
Krok 3: Postavíme na plech a pečeme asi 40 minut na 160-180°C. Mezitím si klasicky uvaříme pudink, osladíme vanilkovým cukrem a prochladlý našleháme s mascarpone. Dáme chladit.
Krok 4: Vychladlý piškot ze sklenic vyklopíme, sklenice umyjeme a dobře vysušíme. Piškotové pyramidy podélně rozkrojíme na díly o výšce cca 3 cm (podle výšky sklenic).
Krok 5: Postupně vracíme zpět do skleniček v pořadí: piškot, vrstva krému, jahůdky, piškot atd až do naplnění skleniček. Zdobíme krémem, ovocem, šlehačkou, všechno podle chuti.
Krok 6: Pokud je piškot pečený na plechu jako plát, dají se vykrájet formičkami jakékoliv tvary a skládat stejně na sebe s krémem a ovocem jako dortíky.
Zveřejněno 15. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortíky v kalíšku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBWK
Moje poznámka
Dortíky v kalíšku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBWK
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 9 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 9 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 4 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 4 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 5 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 6 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 7 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 10 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 10 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 10 hodinami
Tématické fráze:
plastové kalíšky na dezerty,
kalíšky na dezerty,
burgundský guláš podle dity,
dita pecháčková recepty sekaná,
dita pecháčková recepty svíčková,
vaječná pomazánka podle dity p.,
dita pecháčková recepty dýnová polévka,
burgundský guláš dita p.,
dita pecháčková recepty,
dita pecháčková cukroví,
deník dity p. recepty králík na hořčici,
sekaná dle dity pecháčkové,
burgundský guláš podle dity p,
dita pecháčková recepty králík,
dezert do kalisku,
recepty na poháry dity p.,
dita pecháčková svíčková,
dezerty do kalíšků,
kalíšky na dezert,
sekana podle dity pechackove
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
vejce,
voda,
kakao holandské,
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
vanilka,
smetana kysaná,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
mascarpone,
jahody
Komentáře (23)
Někde jsem četla: Pohár je ta správná tečka po obědě