Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 982 kJ / 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,87 g |
Tuky | 40,80 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Angrešt obereme, očistíme, propláchneme. Z másla a mouky uděláme zlatou jíšku, zředíme vodou na hustší směs, osolíme, opepříme, ze začátku opatrně a přidáme angrešt. Prováříme cca 18 minut.
Krok 2: Rozmixujeme či přecedíme, zalijeme kyselou smetanou ale už odstavíme z plotny.
Krok 3: Podáváme k vařenému masu, nejlépe hovězímu, lze i vepřové či uzené. Jako příloha bramborové šišky nebo nočky, i kolínka. Přelévaly se s ní placky, vdolky apod.
Zveřejněno 18. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLjL
Moje poznámka
Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLjL
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 8 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 45 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
angrešt recepty,
recepty z angreštu,
angreštové chutney,
angreštové víno recept,
egrešová omáčka,
angreštová omáčka k masu,
recept z angreštu,
angreštová omáčka sladká,
angreštové víno,
chutney z angreštu,
placka z angreštu,
knedlíky s angreštovou omáčkou,
maso na angrestu,
angreštová marmeláda jako od babičky recepty,
agrešt bez cukru,
recepty na angrešt,
chutney angrest,
angrestu ve vino,
angrešt jako okurky,
angrešt recepty bez cukru
Suroviny:
angrešt,
máslo,
mouka hladká,
podmáslí,
sůl,
cukr,
pepř
Komentáře (14)
egrešová - angreštová omáčka sa podla povodnej receptúry z rokov 1848 - 1967..Vojvodinská kuchárka, zalieva sladkou 10% smotanou,cca 3 dl, nikdy kyslou .., má to celkom inú chuť vo výsledku , všetko ostatné sedí .
takže