Broskvový koláč z pudingového těsta
Lehký broskvový koláč s jogurtem a nadýchanou šlehačkou je osvěžující dezert plný letních chutí. Jemné těsto, sladké broskve a vanilková poleva vytvoří dokonalou kombinaci pro každou příležitost. Perfektní moučník pro lepší den.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 180 kJ / 4 823 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,64 g |
Tuky | 390,98 g |
Vláknina | 2,30 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 272,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Elektrickou troubu včas předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C, plynovou troubu 2-3 stupeň).
Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme vejce, olej, cukr, vanilkový pudinkový prášek a za pomoci ručního el. šlehače šleháme při nejvyšší rychlosti 2 minuty.
Krok 3: Těsto nalijeme do připraveného plechu, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do těsta a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 4: Po upečení necháme vychladnout.
Krok 5: Broskve přecedíme, šťávu uchováme a necháme okapat. Poté je rozkrájíme na osminky.
Krok 6: Ovocný jogurt promícháme a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Poté jej poklademe broskvemi.
Krok 7: Smetanu ke šlehání ušleháme se Smetafixy dotuha a natřeme ji na broskve.
Krok 8: Na polevu odměříme 400 ml broskvové šťávy, případně doplníme vodou na požadovaný objem a smícháme ji s pudingem bez vaření. Šleháme 3 minuty dle návodu na obalu.
Krok 9: Polevu dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na koláč do tvaru mřížky (nebo jiného tvaru).
Krok 10: Hotový koláč uložíme před podáváním do lednice.
Zveřejněno 8. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový koláč z pudingového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qY6p
Moje poznámka
Broskvový koláč z pudingového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qY6p
Nejnovější recepty
Rychlé krůtí prsní kousky s česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Hraběnčiny řezy s kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Dýňový koláč s rozinkami
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý jablečný koláč
Přidáno před 18 hodinami
Houbová směs
Přidáno před 22 hodinami
Makový chlebíček se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
sunnydog před 29 minutami
Pečená zelenina
Jan54 před 2 hodinami
Kuře na cuketě, rajčatech a zakysané smetaně
Andulin před 2 hodinami
Chlebový nákyp
Kajkajak před 10 hodinami
Salát z kysaného zelí, plný vitamínů
Kajkajak před 10 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
veronika_straka před 13 hodinami
České buchty
Martas6 před 14 hodinami
Řepové brownies
verisek08 před 14 hodinami
Šumavský bramborák
Sahula před 14 hodinami
Buchtičky s krémem
monika2103 před 16 hodinami
Tématické fráze:
broskvový koláč,
broskvový koláč s pudinkem,
koláč s pudinkem a broskvemi,
koláč s broskvemi a pudinkem,
koláče,
koláč,
broskvový koláč recept,
recepty z broskví,
koláč s broskvemi,
recept na broskvový koláč,
těsto na koláč,
broskvové moučníky,
kolac z broskví,
pudingový zákusek,
recept na broskvový koláč s pudinkem,
rychly broskvovy kolač,
broskve koláč,
broskve recepty,
kolac broskve,
zákusek s pudingem
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
jogurt broskvový,
broskve,
šlehačka,
smeta-fix,
šťáva broskvová,
pudink vanilkový bez vaření,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (24)