Utopenci
Buclaté špekáčky naložené v pikantním nálevu jsou oblíbenou pochoutkou zejména v hospodě, a ne nadarmo. Už naši pradědové znali jejich léčebnou sílu po kocovině. Doporučujeme připravit opravdu velkou sklenici.
Suroviny
Porce: pětilitrová láhev
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 370 kJ / 6 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 304,50 g |
Tuky | 415,20 g |
Vláknina | 115,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 64,56 g |
Sůl | 160,00 g |
Sacharidy | 249,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nálev: Dáme vařit vodu s octem, ve varu přidáme sůl, cukr,olej, bobkový list a chilli a povaříme 2 minuty.
Krok 2: Necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme, nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do sklenice prokládáme vrstvu špekáčků s vrstvami cibule, až je lahev plná.
Krok 3: Studený nálev nalijeme do sklenice a uzavřeme.
Zveřejněno 10. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQN9
Moje poznámka
Utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQN9
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 22 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Bedrunka17 před 23 minutami
Kulajda z cukety
Fitulka před 25 minutami
Nejjednodušší rýžový nákyp
divozenka666 před 1 hodinou
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 1 hodinou
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 2 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 2 hodinami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 3 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 3 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 4 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 4 hodinami
Tématické fráze:
utopenci,
utopenci recept,
recept na utopence,
utopence,
recept utopenci,
top recepty utopenci,
utopenec recept,
utopenci recepty,
recepty utopenci,
recepty utopenci,
ütopence recept,
recepty na utopence,
utopenec,
utopenci top recepty,
recepty utopence,
recept utopenec,
utopeci,
jak na utopence,
jak udelat utopence,
utpenci
Suroviny:
špekáček,
cibule,
ocet,
voda,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
olej,
bobkový list,
chilli
Komentáře (21)
Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.
Tenhle vypadá zrovna dobře.
Ale mně se nejvíc líbí tenhle. http://www.youtube.com/watch?v=6YRB_gOub_8