Roastbeef
Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 210 kJ / 1 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,90 g |
Tuky | 67,70 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 730 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 4,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den před přípravou očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do mrazícího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice.
Krok 2: Zhruba 3 hodiny před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120 °C.
Krok 3: Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min.
Krok 4: Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45-50 min.
Krok 5: Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.
Zveřejněno 4. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
Moje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček I.
Panova před 5 minutami
Sýrová omáčka k těstovinám
TondaJ před 28 minutami
Fazolky na smetaně
TondaJ před 32 minutami
Vepřová játra - luxusní
Lasulena před 39 minutami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 1 hodinou
Bábovka bez vajec
Vladour před 1 hodinou
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 1 hodinou
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 2 hodinami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 3 hodinami
Tématické fráze:
rosbeef,
rosbeef jak na nej,
rosbeef recept,
anglický roastbeef pohlreich,
anglický roastbeef,
anglický roastbeef recept,
rostbif podle pohlreicha,
roastbeef podle pohlreicha,
recept na anglický rostbíf,
roastbeef pohlreich,
rostbeef podle pohlreicha,
hovezi roastbeef,
rosbief,
roustbeef,
roastbeef recept pohlreich,
anglický rosbeef,
rozbeaf,
rozbeef,
anglický rostbíf podle pohlreicha,
rostbif
Suroviny:
roštěnec nízký,
víno portské,
olej olivový,
tymián čerstvý,
hořčice hrubozrnná,
sůl mořská,
pepř mletý
Komentáře (63)
Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.
Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.
Recept doporučuji.
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté
Děkuji za super recept.
Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel
to by měl můj syn radost.
Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
Jinak dávám+5 bodíků