Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 8 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová polévka s kuskusem
TondaJ před 49 minutami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
olca1983 před 57 minutami
Zemlbába - žemlovka
capramo před 1 hodinou
Rajská polévka s rýží
Kajkajak před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
Martina 2552 před 2 hodinami
Koprové špagety z jedné pánve
cismondan.p@gmail.com před 3 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
lukyvesely18@seznam.cz před 3 hodinami
Mleté maso s cizrnou
Kessie před 3 hodinami
Katův šleh po mém
Jandulice před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 5 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (36)
naprosto skvělé!
zdenička00 -