Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 577 kJ / 2 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,51 g |
Tuky | 16,62 g |
Vláknina | 41,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 465,05 g |
Postup přípravy
Trvá to max. 30min. (podle druhu rýže)
Hotové na talířích sypeme cibulovou natí. Jednoduchý a nenáročný pokrm.
Zveřejněno 15. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzbecký plov (po česku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N8Zv
Moje poznámka
Uzbecký plov (po česku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N8Zv
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Tématické fráze:
plov,
plov recept,
plof,
recept plov,
recept na plov,
jidlo plov,
plov recepty,
plov jídlo,
plov jídlo,
recepty plov,
uzbecké rizoto,
koření na plov,
uzbecké národní jídlo,
houbový plov,
plov fotografii,
netkucharka.cz,
plof recept,
plov z jehněčího masa,
uzbecké přísloví,
jehněčí plov
Suroviny:
maso,
rýže,
mrkev,
cibule,
česnek,
římský kmín mletý,
vývar,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (19)
Tady je odkaz v rustine: www.youtube.com/watch?v=VHsTd1RaCB0
S pozdravem,
Hikmat
kramtp.info/news/16/full/id=16424
Dobrou chuť
http://www.navychod.cz/articles.php?id=d7e832b6-8e...
https://www.google.cz/search?q=plov+uzbek&hl=cs&sa...
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/439632/uzbek-pl...
http://www.grouprecipes.com/34920/uzbek-lamb-plov-...
A jestli je to obyčejné rizoto, tak podle mne ne, já rizoto připravuji jinak.
Už jsem zde psala, že budu velmi ráda !!!, pokud zde někdo přidá fotku, jak má správně recept vypadat. Všichni jen píšete, ale fotku nikdo nepřidá
Jinak díky všem na reakce a připomínky
samozrejme ze kazdy dela plov jinak, ale lisi se to hlavne zpusobem pripravy, protoze v zakladu jsou ingredience a koreni v drtivem pripade stejne po cele centralni asii. plov je proste plov, ne rizoto.
Jinak, ty poznámky se číst musí, právě občas recept důležitě doplňují, pak nemusíš psát tento komentář
Ahoj Mili, doufám, že si můj komentář přečteš.
Já ale vůbec netvrdím v receptu, že je to pravý plov, snažila jsem se přiblížit originálu, o kterém jsem se dočetla na netu. Než jsem ho sem dala, pročetla jsem více variant a dovolím si tvrdit, že neexistuje pouze jedna varianta plovu- jeden originál, jak píšeš.
Prostě jsem chtěla vyzkoušet tu jednoduchost s minimálním množstvím surovin a kdy se vaří společně rýže s masem, příp. zeleninou a chuť s použitým římským kmínem.
Chtěla jsem sem zařadit jednoduchý a surovinami levný recept.
Hlavním masem Uzbekistánu je skopové a vepřové a i přesto, že vepřové korán zakazuje, stejně jej jedí téměř všichni.
A co jsem se dočetla, existují stovky variant tohoto jejich národního jídla.
Budu jen ráda za Tvůj originál, ovšem pokud jej uděláš opravdu z tuku uzbeckých beranů, tak mi recept na nic nebude.
I přesto se na Tvůj pravý uzbecký plov těším. Z toho, co jsi popsala, si ale bohužel recept nedovedu představit.
Zdraví jahoda
Staré uzbecké přísloví praví: "Máš-li peníze, pak jez plov, nemáš-li peníze, tím více jez plov". 1. část přísloví pro ty, kdo má maso, 2. část pro ty, kdo maso nemá, dá alespoň zeleninu nebo houby.