Švejžužu po česku

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

2 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

cibule
lžíce oleje
vepřové maso (plec, kýta)
sůl a pepř podle chuti
glutasol (lze vynechat)
1 lžičku sladké papriky
1 lžička grilovacího koření (lze vynechat)
½ lžičky kari koření
2 lžičky hořčice
2-3 lžíce kečupu
1 - 2 prolisované česneky
asi 2-3 lžičky sójové omáčky
1-2 lžičky worcesteru
chilli koření
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme jemně nakrájené nudličky masa (asi 200g a více) a za stálého míchání dusíme na mírném ohni a přidáváme předem k ruce připravené ingredience: sůl, glutasol (lze vynechat), 1 lžičku sladké papriky, 1 lžička grilovacíhokoření (lze vynechat) ½ lžičky kari koření, pepř podle chuti, asi 2 lžičky hořčice, 2-3 lžíce kečupu, 1 - 2 prolisované česneky, asi 2-3 lžičky sójové omáčky, 1-2 lžičky worcesteru. Velmi mírně podlijeme a chvíli dusíme.

  2. Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa) a když se šťáva a tuk oddělují (šťávy je malé množství a je hustá). Pokud máme masa málo, můžeme během dušení přidat na hrubší nudličky pokrájenou uzeninu (měkčí klobásu, salám, vuřty nebo párky). Kdo rád výrazně ostré pokrmy, přidá i jemně pokrájenou feferonku, pálivou papriku nebo chilli. Solit opatrně, hlavně kvůli sójové omáčce a také pokud použijete grilovací koření, to je také hodně slané. Podáváme s rýží nebo s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Švejžužu po česku

  • casino casino

    MamlajdaD:
    Píšete rychlé jídlo?:-O
    No a jak dlouho se tedy dělá :-?
    Škoda, že jste změnila postup tepelné úpravy...
    Ano, v podstatě se původně jedná o minutkové jídlo, ale ve vašem podání ("Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa)" jde o přípravu časově násobně delší. No a při použití PLECE nebo KÝTY je vliv masa na krátkou dobu přípravy zanedbatelný :-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    casino: Děkuji za komentář. Že se vám recept nelíbí, na to máte právo. Možná, že se nelíbí ještě pár dalším lidem. Ale je to dobré, pikantní, levné a rychlé. Jako večeře se to určitě bude někomu hodit! Zdravím!

    Odpovědět

  • casino casino

    "Švejžužu po česku"
    No, tady si může každý bez uzardění zvolit název receptu podle vlastní fantazie 8-(
    Mám tuze rád čínskou kuchyni a vždy mě až k slzám dojímají pseudorecepty, byť mají v názvu alibistický dovětek "po česku" ;-(

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo