Švejžužu po česku

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

2 porce Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

cibule
lžíce oleje
vepřové maso (plec, kýta)
sůl a pepř podle chuti
glutasol (lze vynechat)
1 lžičku sladké papriky
1 lžička grilovacího koření (lze vynechat)
½ lžičky kari koření
2 lžičky hořčice
2-3 lžíce kečupu
1 - 2 prolisované česneky
asi 2-3 lžičky sójové omáčky
1-2 lžičky worcesteru
chilli koření
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme jemně nakrájené nudličky masa (asi 200g a více) a za stálého míchání dusíme na mírném ohni a přidáváme předem k ruce připravené ingredience: sůl, glutasol (lze vynechat), 1 lžičku sladké papriky, 1 lžička grilovacíhokoření (lze vynechat) ½ lžičky kari koření, pepř podle chuti, asi 2 lžičky hořčice, 2-3 lžíce kečupu, 1 - 2 prolisované česneky, asi 2-3 lžičky sójové omáčky, 1-2 lžičky worcesteru. Velmi mírně podlijeme a chvíli dusíme.

  2. Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa) a když se šťáva a tuk oddělují (šťávy je malé množství a je hustá). Pokud máme masa málo, můžeme během dušení přidat na hrubší nudličky pokrájenou uzeninu (měkčí klobásu, salám, vuřty nebo párky). Kdo rád výrazně ostré pokrmy, přidá i jemně pokrájenou feferonku, pálivou papriku nebo chilli. Solit opatrně, hlavně kvůli sójové omáčce a také pokud použijete grilovací koření, to je také hodně slané. Podáváme s rýží nebo s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švejžužu po česku

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Jolana123: Moc děkuji za zprávu :-K a hlavně jsem ráda, že vám jídlo chutnalo, mám velkou radost! :-8 Přeji hlavně pevné zdraví! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jolana123 Jolana123

    Výborný recept, vařila jsem ho už 3x a všem moc chutnalo , díky za něj :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    MamlajdaD:
    Píšete rychlé jídlo?:-O
    No a jak dlouho se tedy dělá :-?
    Škoda, že jste změnila postup tepelné úpravy...
    Ano, v podstatě se původně jedná o minutkové jídlo, ale ve vašem podání ("Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa)" jde o přípravu časově násobně delší. No a při použití PLECE nebo KÝTY je vliv masa na krátkou dobu přípravy zanedbatelný :-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    casino: Děkuji za komentář. Že se vám recept nelíbí, na to máte právo. Možná, že se nelíbí ještě pár dalším lidem. Ale je to dobré, pikantní, levné a rychlé. Jako večeře se to určitě bude někomu hodit! Zdravím!

    Odpovědět

  • casino casino

    "Švejžužu po česku"
    No, tady si může každý bez uzardění zvolit název receptu podle vlastní fantazie 8-(
    Mám tuze rád čínskou kuchyni a vždy mě až k slzám dojímají pseudorecepty, byť mají v názvu alibistický dovětek "po česku" ;-(

    Odpovědět

Tématické fráze: svejzuzu švej žužu vepřové švejžužu svejcuzu zvejžužu švejžužu recept čvej žužu sveizuzu cina svejzuzu recept na švejžužu čínské jídlo švejčužu svei zuzu svejcouzu švejžužu veprove svejsuzou šwej žužu jak se dela svejzuzu domaci zvejzužu vepřové nudličky svejžužu vepřové maso sveizuzu

Zapomněl/a jsem heslo