Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 416 kJ / 3 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 269,17 g |
| Tuky | 138,06 g |
| Vláknina | 66,15 g |
| Cholesterol | 4,17 g |
| Sodík | 6,97 g |
| Sůl | 16,22 g |
| Sacharidy | 314,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky nebo jiné pečivo pokrájíme na menší kolečka, osolíme, přidáme sádlo, očištěné a pokrájené houby, prolisovaný česnek, syrová vejce, čerstvou majoránku, medvědí česnek a koření.
Krok 2: Vše řádně promícháme a hmotu rozdělíme na dvě části.
Krok 3: Do jednoho rukávce přidáme ještě sušenou chilli papričku, abychom měli jednu šišku tlačenky pikantnější a druhou méně ostrou.
Krok 4: Poté plníme tlačenku do fóliového rukávce na tlačenky, který z obou stran zavážeme provázkem.
Krok 5: Rukávce s tlačenkou ponoříme do studené vody, kterou jsme před tím osolili a pomalu vaříme vše asi po dobu 35 minut.
Krok 6: Vychladlou tlačenku v rukávu propícháme tam, kde je vzduch, aby se nám pak nedrobila a řádně zatížíme něčím těžkým, tím ji i dobře stlačíme.
Krok 7: Na 12-15 hodin vše dáme do lednice.
Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.
Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.
Zveřejněno 6. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLj7
Moje poznámka
"Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLj7
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 21 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 6 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 6 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 6 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 8 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 11 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty z hub,
portabella,
jak dlouho skladovat houby v lednici,
houba portabella,
houby portabella,
portabella recepty,
houbové recepty,
recepty houby a jatra,
portabella recept,
portabela,
žampiony portabella,
houby portabella recept,
recepty na houby,
žampiony portabella recepty,
jatra na houbach,
recept portabella,
portabela recepty,
houby portabela,
houba delikatesa,
rizoto s králičími játry
Suroviny:
játra kachní,
játra krůtí,
játra kuřecí,
houby,
šunka od kosti,
bok česnekový,
vejce,
vejce,
česnek český,
sádlo,
koření gyros,
česnek sušený medvědí,
bylinky,
majoránka,
pórek,
chilli,
rohlík
Komentáře (43)