Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový moučník s jablky

Šťavnatá kombinace cukety, jablíček, voňavého koření a rozinek. Tahle víkendová buchta bude chutnat všem. Zvládne jí i začátečník, a pokud si jí nedáte k snídani, bude skvělá k odpolední kávě s rodinou.

Hodnocení receptu je 4,6 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hlavacek Hlavacek

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 469 kJ /
3 458 kcal
Bílkoviny57,86 g
Tuky87,31 g
Vláknina35,05 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 752 mg
Sůl2,38 g
Sacharidy594,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na jemném struhadle nastrouháme cuketu. Nevymačkáváme z ní vodu. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Cukr, vejce a olej utřeme, přidáme ostatní ingredience na těsto a zamícháme. Krok 3: Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Navrch rozprostřeme jablka, která posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu asi 25 minut. Upečení vyzkoušíme špejlí, těsto se nesmí lepit na špejli.

TIP: Moučníky z cukety - oblíbené recepty

Zveřejněno 3. 10. 2010

Poznámka autora Hlavacek

Výborný, lehký dezert či snídaňová buchta. U nás se po ní jen zaprášilo. Množství je na jeden velký plech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k7g5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k7g5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Moc dobrý moučník, jen příště nebudu dávat rozinky. Ale představte si navrchu sedící kopeček šlehačky, to by bylo něco!<3

Ráda chválím!Děkuji autorce za skvělý tip,povedla se chutná výýýborně;-):yes:

Pekla jsem včera a je to opravdu mňamka ;-) Do těsta jsem přidala ještě trochu vlašských ořechů a sušených brusinek. jablka navch se mi nechtěla strouhat, takže jsem je jen nakrájela na malé kousky. Dopručuji - chutná rychlovka! :yes:+

Kanyla: Souhlasím, pekla jsem dnes, opravdu moc dobrý moučník..,:-)

zdravim, dnes jsem zkusila, "mňamka" je moc dobrá :yes:

:yes:suroviny mám,vyzkouším:-*

Tématické fráze:
cuketová buchta s jablky, moučník z cukety, buchta z cukety, cuketový koláč s jablky, moučníky z cukety, cuketový moučník, buchta s cuketou a jablky, cuketovabuchta, cuketova buchta recept, cuketový moučník s jablky, moučník z cukety a jablek, cuketa s jablkem, buchta z cukety s jablky, buchta z cukety a jablek, jablecno cuketova buchta, buchta nebo kolac z cukety a jablek, cuketova buchta s jablky, koláč z cukety a jablek, buchta z cukety a jablky, dobrý cukety moucnik

Suroviny:
cukr, vejce, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cuketa, sůl, jablko, skořice, cukr vanilkový, rozinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu