Suroviny
Porce: 10 velkých špízů - akorát na plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 371 kJ / 2 479 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,86 g |
Tuky | 252,94 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 21,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu nakrájíme na kousky cca 2x2x2 cm. Papriku a anglickou nakrájíme na podobně veliké kousky podle možností, cibuli překrojíme napůl, pak opět napůl a rozebereme na plátky. Malé žampiony jen omyjeme a překrojíme napůl.
Krok 2: Na špejle střídavě napichujeme rybu, papriku, slaninu, žampion, cibuli atd. Vyrovnáme na plech mírně vymazaný olejem, posolíme, pokmínujeme, opepříme. Pak poklademe plátky másla (jen sem tam) a dáme naplno péct (plynová trouba). Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými či jinými bramborami, jak má kdo rád. Na fotce hotového pokrmu je jeden špíz napůl.
Zveřejněno 27. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špíz z amura
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNkA
Moje poznámka
Špíz z amura
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNkA
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 22 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 43 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
recept na amura,
recepty z amura,
recepty na amura,
příprava amura,
recept na přípravu amura,
jak na amura,
jak upect amura,
jak vykostit amura,
jak udelat amura,
recept z amura,
recepty na přípravu amura,
řízek z amura,
recepty s amura,
řízky z amura,
recept na rybu amura,
pečení amura,
jak uvařit amura,
recept na pečeného amura,
příprava ryby amura,
pokrmy z amura
Suroviny:
amur,
slanina anglická vcelku,
paprika čerstvá bílá,
cibule,
žampióny,
sůl,
kmín drcený,
pepř,
máslo
Komentáře (5)