Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Michalčin rajčatový košík

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 košík

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 354 kJ /
1 997 kcal
Bílkoviny64,77 g
Tuky140,26 g
Vláknina8,98 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,15 g
Sacharidy114,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto vyválíme do kruhu a vložíme jej do kulaté pečící nádoby vystlané pečícím papírem. Krok 2: Dno listového těsta potřeme hořčicí, poklademe nakrájenými rajčaty, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem, bazalkou a tymiánem. Postup opakujeme, končíme strouhaným sýrem, který opět posypeme bazalkou a tymiánem. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby a pečemě 20 min na 220-250 stupňů, podle toho, jak nám peče trouba.

Zveřejněno 28. 10. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Jiří Babica včerejší pořad. Já jsem musela odbíhat, tak jsem si recept úplně nezapamatovala, ale naše Michalka jej sledovala a tak mi dnes celý můj oběd udělala sama. Mám z ní velikou radost, je vidět, že má rodinné geny na vaření:-)).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLKX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pLKX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Michalka je moc šikovná:-Ka košík se jí opravdu povedl:yes:Vypadá hezky:-p+13:yes:

Jana Remkova: o tom, že je tvoje sluníčko, není žádných pochyb:-D:yes: já si musím počkat, až my ty moje vnučky trochu povyrostou - je jim 15 měsíců, ale mňam již říkají dlouho:-D

Dana61: díky, ona je moje sluníčko:-8;-) Jen jsem tím chtěla trochu říct, že i malí začátečníci si poradí a to si myslím, že tohle nebylo úplně jen namazání chleba;-)

a teď na nás nasadí ještě Michalku:-D Mišulko jsi velmi šikovná a babičce děláš velkou radost, že jí pomáháš:yes:

šikulka Michalka, super:-p:yes::yes::-K

monika17::-)):-))

Jana Remkova: To je ono:yes::-D

monika17: zkusím to "vydatlovat":-D přímo do vyhledávače na seznamu;-)

Jana Remkova: Jani, já jsem antitalent, přes počítače, ale když napíšu to první, co jsem ti psala a jedu přes Seznam.cz, tak to tam naskočí, tak já nevím:-(:-D Já to mám uložený v liště.:-8

Asi vím už, kde je problém VOYO.:-//

Zkus to vydatlovat takhle a měla bys to najít správně.

Epizody - babicovy dobroty - tv nova:-K

http://.nova.cz/archiv//epizody/ Uvidíme!:-D No, tohle mi ukazuje.server nenalezen:-(

Jana Remkova: Jani to není, co mám já, tam ty videa nejdou otevřít:-O

Tohle by to mělo být .nova.cz/archiv//epizody/

monika17:http://dobroty.nova.cz/archiv Díky, udělala jsem to rozklikávací:-). To jen dole vlevo, jak píšeš komentář klikneš na URL a udělá se ti rámeček a do něj vložíš ten odkaz. Prohlídnu si ten archiv, ale s cibulí, nebo bez, z toho se už tak nestřílí. I tak děkuji za ty stránky!!:-)

Jana Remkova: Zkus tohle otevřít, ale rozklikávačku neumím.

dobroty.nova.cz/archiv
A je to to úplně nahoře začíná to Epizody... a tam máš všechny videa od Babicy:-K

monika17: aha, no, máme to bez česneku i cibule, ale i tak to bylo skvělé:-)

magdalenka: Jj, máš pravdu byla tam cibule a česnek a hořčice nebyla plnotučná, ale dijonská:-K

magdalenka: Magdi, myslím, že ne, ale můžu se mýlit;-)

:yes::yes::yes::yes:a pro vnučku:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-Kˇ+1

To krásne blonďaté dievčatko je šikovné!!!:yes:
Jani, Babica tam nedával aj dusenú cibuľu s cesnakom? Náhodou som sa dívala (viróza ma zložila do postele), ale hádať sa nebudem, len sa mi zdá...:-O

Irrena: Irčo, to těsto se dává jen naspod, nahoru ne!! Jen jim pokryješ dno pečící nádoby a stačí opravdu půlka těsta;-). Pak jen rajčata, sůl, pepř, bazalka a tymián, sýr a zase rajčata..končíš sýrem;-)

Jani vnučka je šikulka:yes::yes:Ještě dotaz, to listové těsto se tam dáva na dvakrát, vespod, pak na rajčata a znovu rajčata:-?:-?Nebo tomu blbě rozumím:-8:-8

Pajaja: a já na sebe!:-S:-D

Jani, Michalka je opravdu šikovná. . . :yes: + Když si vzpomenu na sebe v jejím věku :-S:-D

holčina je šikulka,ta tě brzy zastoupí...;-):yes:

Hezký košík:-K;-)

rebeka: Mám na to lidi, ne?:-D Včetně tebe a chytré vnučky;-) Mišce vyřídím, raději ani nechci, aby tady chodila, jinak by byla závislákem, jako já a mnozí a potřebuje se učit a ne tady tlachat:-D

bod pro Michaelku.. mooc šikovné děvče:-K:-K:-):yes::yes:
a ty bys zasluhovala:-// , ty sklerotiku:-//:-D:-D:-D:-D:-D

Bibinka: Jani, její táta kuchař, strejda kuchař, mamka je taky šikula, no a já. To by bylo, aby neuměla!:-))

Tématické fráze:
dobroty z rajčat, babicovy dobroty recepty rajcatovy kolac, dobroty z rajčat, babica koláč z listového těsta s bazalkou a rajčaty, babica- rajcatovy kos, koláč z listového těsta podle babicy, rajčatový košík, listové těsto košík, dobroty z rakčat, smažené rajčata babica, rajčata v kruhu, špagety listové těsto rajčata, jiří michalčín, zebrovaná dobrota, košíky z listového těsta, babica koláč z listového těsta s bazalkou a rajčaty, tv mňam slaný koláč s rajčaty, koláč z listového těsta s rajčaty,syrem a cibulí od babici, rajcatovy kolac babicovy dobroty, babica-rajčatový koláč

Suroviny:
těsto listové, rajče, sýr ementál, bazalka čerstvá, tymián, sůl, pepř, hořčice plnotučná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu