Dršťková polévka s batáty

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 1 hod 4 porce Polévky 2 názory

Suroviny

500 g předvařených drštěk
3 stonky řapíkatého celeru
1 konzerva loupaných rajčat (450 g)
2 cibule
4 stroužky česneku
2 červené papriky
1 chilli paprička
500 g batátů
2 l zeleninového vývaru
pepř
olej
1 dl bílého vína
petrželová nať
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme nasekaný cesnak, narezený stonkový zeler a nasekanú chilli papričku bez semienok. Osolíme, okoreníme a restujeme asi 3 minúty.

  2. Pridáme na kocky nakrájané batáty, zalejeme vínom 5 min podusíme.

  3. Potom zalejeme vývarom, pridáme na rezance nakrájané papriky, paradajky (ak sú celé, narežeme) a predvarené držky. Podľa chuti dosolíme, dokoreníme a na miernom ohni varíme 30 minút.

  4. Podávame posypané sekanou vňaťou s hriankami potrenými cesnakom.

Poznámka

Recept je z reklamného letáku Lidlu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Dršťková polévka s batáty

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Frantiska: :-) Mňa samú tá polievka milo prekvapila, batáty neboli také sladké, feferónka dodala pikantnú chuť a držky boli ozaj výborné. ;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    zajimave, porad si rikam, jaka asi bude :) budu muset nekdy vyzkouset,

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo