Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s marcipánovými kravičkami

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ALCAK BALOVA

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 14

14

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 552 kJ /
4 673 kcal
Bílkoviny95,23 g
Tuky116,16 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 874 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy808,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: FIGURKY: Ze všech ingrediencí vytvoříme modelovací hmotu, kterou si rozdělíme na různě velké části (potažení, tělíčko, skvrny, čumák). Tyto části barvíme tak, že do částí přisypeme kousek barviva a hněteme v ruce dokud se barvivo nerozpustí. Poté různě obarvené části zabalíme každou barvu zvlášť do fólie a necháme 1/2 hodiny odležet v lednici. Krok 2: KORPUS: Bílky a sůl vyšleháme jakmile se začne tvořit bílá pěna postupně přidáváme cukr a šleháme až vznikne tuhý lesklý sníh. Do sněhu postupně zašleháváme žloutky a po lžičkách olej. Nakonec vmícháme lehce metličkou mouku. Těsto nalijeme do formy (průměr cca 24 cm) na pečící papír. Pečeme kolem 190°C cca 35 minut. Krok 3: KRÉM: Uvaříme pudink z mléka, pudinku a cukru. Nádobu ve které jsme pudink uvařili překryjeme potravinářskou fólií aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Máslo a Heru, kterou jsme nechali zteplat na pokojovou teplotu pomalu zašleháváme do vychladlého pudingu, dokud nevznikne skoro bílý krém. Přidáme dle chuti rum. Krok 4: Korpus na 2x prokrojíme namažeme zavařeninou a promažeme krémem. Kdo nemá rád zavařeninu, dávat nemusí. Poté si vyválíme z marcipánové hmoty plát, kterým potáhneme dort, začistíme a začneme modelovat figurky. Já jsem si hlavu a končetiny k trupu připevnila párátky. Figurky posadíme na dort a dozdobíme.

Zveřejněno 3. 11. 2012

Poznámka autora ALCAK BALOVA

Je lepší připravit si figurky den předem. V ledničce krásně ztuhnou a na dortu už je jen přizdobíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EW24

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EW24

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Šikula;-)roztomilé kravičky a navíc dort s receptem i návodem, to je u mne za bod;-)

Tématické fráze:
marcipánové figurky jak vymodelovat, dort s kravičkou, dort kravička, dort s kravičkami, jak vymodelovat krávu, jak modelovat figurky z marcipánu, jak vymodelovat kravičku, dorty s kravičkou, marcipanová kravička postup, marcipánové figurky na dort, jak modelovat figurky na dort, dort s kravičkama, figurka kravička postup, zajíc z marcipánu, jak udělat figurku na dort, postup na dort kravicka, dort kravička postup, jak v modelovat z marcipánu figurky, kuchař figurka na dorty, máslo s kravičkou

Suroviny:
vejce, sůl, cukr, mouka polohrubá, olej, mléko, cukr, pudink vanilkový, máslo, tuk hera, rum, marmeláda rybízová, mléko sušené, cukr moučkový, máslo, med, voda, potravinářské barvivo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu