Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 34 minutami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 10 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí vývar s domácí těstovinou
Přidáno před 16 hodinami
Kefírové koláčky s tvarohem a povidly
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Alena Kovarova před 17 minutami
Jarní osvěžení s vejci
Alena Kovarova před 46 minutami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
bobnak před 8 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Monika146 před 10 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Kamila30 před 11 hodinami
Rebarborový koláč
hankaslaba@email.cz před 11 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 11 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 12 hodinami
Bublanina
scorpioon01 před 12 hodinami
Křenová omáčka
trdlo před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (32)
naprosto skvělé!