Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkový salát s václavkami

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 966 kJ /
1 904 kcal
Bílkoviny75,76 g
Tuky97,34 g
Vláknina73,40 g
Cholesterol 166 mg
Sodík 896 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy146,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť, ku koncu varu osolíme, bobkový list aj korenie vylovíme a vyhodíme. Očistené václavky pokrájame, varíme v slanej vode 20-30 minút. Cibuľu pokrájame na céčka, osolíme a necháme odstáť. Krok 2: Zmiešame uvarenú šošovicu s uvarenými václavkami a nakrájanou cibuľou. Krok 3: Majonézu zmiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, dochutíme citrónom (príp. štipkou práškového cukru), primiešame do šalátu. Krok 4: Na koniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Necháme v chlade odstáť. Podávame s čerstvým pečivom.

Zveřejněno 11. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWV1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MWV1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

srettka::-D:-D:-D tvoje komenty milujem...
A všetkým dík.:-K

úúúúú, to vypadá dóóbře:-p:yes: ty houbičky, houbátka, no krása. sice jsem akorát pozřela klasičkou čočku, ale tuhle bych si dala taky,i za cenu toho, že by musel táta na střeše nad podkrovím zajistit tašky:-))

Magdalenk,Ty moc dobře víš,jak udělat chutě;-):-p:yes:

Jitka, ďakujem za názor i recept. Václavky ešte stále u nás rastú, tak zbieram, robím zásoby do mrazničky, aj spotrebujem čerstvé v kuchyni, kým sa dá. Pekný večer!

Magdalenka-jako vzdy pochvala.Pochopila jsem, ze vlastnis velkovyrobnu vaclavek.Zkus je "alla pizzaiola"-olej, cesnek,rajcata(konzerva),origano, sul.Vaclavky povar 20 minut ve vode a vhod do omacky.Spol. provar a pak basti.Muzes pridat i neco pikant. a petrzelku.

Magdalenko, krásný salát,:yes:+:-p
děkuju a je mi ctí a potěšením;-):-)):-K. Ukládám a odkládám na příští rok, letos už václavky nikde nenajdu.;-)

s václavkama, aj s Magduškama;-):-K krásný šalátik:-p;-):yes::yes:

Tématické fráze:
recept na čočkový salát, čočkový salát, čočkový salát recept, recepty na čočkový salát, salát s václavkama, čočkový salát z konzervy, václavky s lososem, co z čerstvými václavkami, václavky spotřebujem do, co udelat s houbami vaclavkami, cockovysalat

Suroviny:
čočka zelená, bobkový list, pepř, houby václavky, sůl, pepř mletý, majonéza, smetana zakysaná, citron, cibule, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu